Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia barszcz czerwony, nie czerwony

Grupy

Szukaj w grupach

 

barszcz czerwony, nie czerwony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-08 08:47:39

Temat: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: "Andrzej_56" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow

Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?


--
=================
Łączę pozdrowienia
Andrzej Dylemat
=================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-08 09:02:47

Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: "Dominika NM" <d...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Andrzej_56" <d...@w...pl> wrote in message
news:9usk3j$j53$1@news.tpi.pl...
> Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow
>
> Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
> zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?
>

Może przegotowałeś? Barszcz podczas gotowania zmienia kolor na brązowy...
Mój kolega ambitnie robił kiedyś barszcz czerwony na imprezę. Przychodzimy
do niego a on mówi : " gotuje ten barszcz już trzy godziny a on dalej
brązowy" :-))) Był przekonany że barszcz tak jak rosołek - im dłużej tym
lepiej :-)))
DominikaNM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-08 09:31:08

Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



>Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow
>
>Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
>zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?



wydajemi sie ze zbyt wsciekle i dlugo barszczyk byl
gotowany...najpiekniejszy kolor mi wychodzi z buraczkow, jesli sa
one przpeuszczone surowe przez kuchenna machine (malakser sie to
nazywa?), potem wszystko co trzeba dodane (wywra, rosol, woda,
etc etc etc) i trzymanyna bardzo malym ogniu dlugo, co czas
rozdrobnionym buraczkom puscic farbe!! doprowadzam toprawie do
wrzenia i - ciach - wylaczam...dlugo to trwa ale wyglada i
smakuje super

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-08 09:39:30

Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Andrzej_56" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9usk3j$j53$1@news.tpi.pl...
> Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow
>
> Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
> zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?
>
barszcz nie powinien być powtórnie zagotowany. Na drugi dzień należy tylko
podgrzać.

--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
ICQ 14539957


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-08 09:55:29

Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: "Andrzej_56" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje wykonam proby.

--
=================
Łączę pozdrowienia
Andrzej Dylemat
=================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-08 11:10:10

Temat: Re: barszcz czerwony, nie czerwony
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Andrzej_56 <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9usk3j$j53$...@n...tpi.pl...
> Witam Szanowne Grupowiczki i Grupowiczow
>
> Mam pytanie, gotuje barszcz czerwony ( kiszony), na drugi dzien
> zmienia kolor na brazowy. Czy jest sposob na kolor czerwony ?
>
>
No i jeszcze do dodania koloru do barszczy dodaje się trochę soku z cytryny.
Robią się wtedy krwisto czerwone :-))

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

francuski cukier
Banan bananowi nierowny
Fw: Do Izy Sowuly
hahaha...
wypieki z miodem i bez proszku do pieczenia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »