Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bita smietana

Grupy

Szukaj w grupach

 

bita smietana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-08 20:13:55

Temat: bita smietana
Od: "Malwina" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Slyszalam ostatnio, ze zamiast zagestnika do bitej smietany np.tej Dr.
Oetkera, nalezy podgrzac smietane a potem ja schlodzic i dopiero ubijac z
cukrem. Czy ktos to potwierdza?
Mowa oczywiscie o dobrej kremówce!!

Malwina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-09 09:06:41

Temat: Re: bita smietana
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Malwina" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:agcrnk$g83$1@news.tpi.pl...
> Slyszalam ostatnio, ze zamiast zagestnika do bitej smietany np.tej Dr.
> Oetkera, nalezy podgrzac smietane a potem ja schlodzic i dopiero ubijac z
> cukrem. Czy ktos to potwierdza?
> Mowa oczywiscie o dobrej kremówce!!

Do dobrej kremówki to nie trzeba nic dodawać... no może odrobinę cukru...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-10 09:02:18

Temat: Re: bita smietana
Od: qd <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Malwina napisał(a):

> Slyszalam ostatnio, ze zamiast zagestnika do bitej smietany np.tej Dr.
> Oetkera, nalezy podgrzac smietane a potem ja schlodzic i dopiero ubijac z
> cukrem. Czy ktos to potwierdza?
> Mowa oczywiscie o dobrej kremówce!!
>
> Malwina

Kremowka do ubicia musi być schlodzona, o podgrzewaniu pierwsze slysze, ale
schlodzona obowiązkowo, bo maslo wyjdzie inaczej.Qd


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witajcie po powrocie!
Kiełbasy własnej roboty.
Kalafior - pilne!
miesko na zimno
szarlotka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »