Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia buleczki pizzowe Adioli

Grupy

Szukaj w grupach

 

buleczki pizzowe Adioli

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-12 10:10:27

Temat: buleczki pizzowe Adioli
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Na prośby z czata wysylam przepis, ktory nie jest moj , a Adioli.


Pizzowe buleczki 20 szt

Ciasto
50g drozdzy
100g plynnej margaryny
2dl wody
1lyzeczki soli
2jajka
9dl maki
1lyzeczka proszku do pieczenia

Podgrzac margaryne i wode do 37" wlozyc drozdze i wymieszac
Wymieszac z jajkami,sola,maka i proszkiem do pieczenia-dokladnie
wyrobic-rosnie 45min.

Nadzienie
2lyzki margaryny do smazenia
4 cebule
3 zabki czosnku
4 pomidory
4lyzki koncentratu pomidorowego
1lyzeczka oregano i bazylia
sol,pieprz do smaku
Czasem dodaje jakies resztki wedliny, pieczarki, zaleznie od wystroju
wnetrza lodowki( daje co mam pod reka).
Wszystko drobno pokroic i usmazyc na patelni,wystudzic.

Ja robie sobie 20 kulek w miare rownych i walkuje kazda, nakladam
nadzienie, zlepiam do dolu, smarowanie jajkiem, na to zolty starty ser i do
pieca.
Piec w 220" az beda ladnie rumiane ( ok.15 min.)

Smacznego

--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-12 10:29:18

Temat: Re: buleczki pizzowe Adioli
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



dwa pytania:

co to za jednostka dl
i po co proszek jak są drozdze?

moze aby przestac myslec o tym koszmarze trzeba sie powyzywac w kuchni?


pozdrawiam
zdolowana Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-12 10:54:36

Temat: Re: buleczki pizzowe Adioli
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9nndsf$i49$...@n...tpi.pl...
>
>
> dwa pytania:
>
> co to za jednostka dl

decylitr
Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-12 23:08:52

Temat: Re: buleczki pizzowe Adioli
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

> Na prośby z czata wysylam przepis, ktory nie jest moj , a Adioli.
>
>
> Pizzowe buleczki 20 szt
>

czy sa smaczne na zimno, tzn.upieczone w przeddzien
lub czy tez mozna je odgrzac?

dzieki

iza

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-12 23:16:01

Temat: Re: buleczki pizzowe Adioli
Od: "adiola" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

>
> czy sa smaczne na zimno, tzn.upieczone w przeddzien
> lub czy tez mozna je odgrzac?
>

Moj syn jada na zimno i twierdzi, ze sa smaczne. Ja i maz wolimy podgrzane.
Zawsze pieke wiecej i zamrazam, a pozniej tylko na 2 minuty do micro i
gotowe.

pozdr.
adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasteczka na pocieszenie
babka gotowana
Czy naprawde?...
dzieki
galeria

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »