| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-27 11:24:32
Temat: cebula na grilluJa tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do mieska i
kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i calkiem
osobno.
Z lekka przypieczone - pyszne, mowie Wam!!! Nigdy bym nie uwierzyla, gdybym
sama nie sprobowala.
Sprobujta!
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-27 16:47:07
Temat: Re: cebula na grillu
Ana wrote:
>
> Ja tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do mieska i
> kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i calkiem
> osobno.
Następnym razem włóż do cebulek trochę masełka i posól :)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-27 21:06:11
Temat: Re: cebula na grilluUżytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał
> Ja tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do
mieska i
> kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i
calkiem
> osobno.
> Z lekka przypieczone - pyszne, mowie Wam!!! Nigdy bym nie uwierzyla,
gdybym
> sama nie sprobowala.
A myśmy ostatnio grillowali pieczarki.
Same główki, bez korzeni, posypane dwustronnie solą (po jaką ch... od
spodu to ja nie wiem)
Po paru minutach zbierał się w środku główek pycha sos.
Mmmmmmmniam, smak dzieciństwa prawieże ;-)
Przypomniało mi to jak biegaliśmy rano na łąkę po pieczarki i jak
babcia nastawiała na kuchni mleko to myśmy sobie te pieczarki smażyli
na fajerkach.
A teraz na naszych łąkach nie ma pieczarek.
--
Pozdrawiam GosiaH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 11:33:55
Temat: Re: cebula na grillu
Użytkownik GosiaH <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:acvb18$asd$...@n...onet.pl...
> A myśmy ostatnio grillowali pieczarki.
> Same główki, bez korzeni, posypane dwustronnie solą (po jaką ch... od
> spodu to ja nie wiem)
> Po paru minutach zbierał się w środku główek pycha sos.
>GosiaH
pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do kapelindra
wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
jeszcze wieksza pycha
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 13:42:48
Temat: Re: cebula na grilluUżytkownik "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> napisał
> pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do
kapelindra
> wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
>
Wypróbuję, ale smaku z dzieciństwa nie będzie ;-)
Masła nie ruszałam, bo miałam wstręt do maselnicy (u nas dzieciaki to
musiały robić masło i jak wiadomo, to nie lubiły,a ja byłam z tej
bandy najstarsza, zgadnijcie kto najczęściej miał dyżur przy
maselnicy)
--
Pozdrawiam z Krakowa
GosiaH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-28 14:20:08
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki>
> pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do kapelindra
> wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
>
chyba najlepsze pieczarki z grilla są z pesto genovese
tzn.
oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu, piec,
aż brzegi się przyrumienią, odwrócić, nałożyć pesto, upiec na złoty kolor.
nieeeebo w giembie ;-)
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 07:26:01
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Użytkownik "Marek Rz." <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:ad049s$m38$1@news.tpi.pl...
> >
> > pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do
kapelindra
> > wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
> >
>
> chyba najlepsze pieczarki z grilla są z pesto genovese
> tzn.
> oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
piec,
> aż brzegi się przyrumienią, odwrócić, nałożyć pesto, upiec na złoty kolor.
>
> nieeeebo w giembie ;-)
>
> Marek
>
>
a co to jest pesto genovese ?
--
_______________________________________
Koniom i zakochanym inaczej pachnie siano.
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 08:49:50
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarkiUżytkownik "Marek Rz." <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:ad049s$m38$1@news.tpi.pl...
> oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
piec,
A które to jest spód u pieczarki?
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 09:08:32
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
> > oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
> piec,
>
> A które to jest spód u pieczarki?
>
> Jader
tam, gdzie defałtowo przyrastają do gnoju, twu, ziemi.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-29 18:28:29
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
soloconte wrote:
> a co to jest pesto genovese ?
>
Na serio pytasz? jesli tak, to tu przepis:
Mozna oczywiscie robic proporcjonalnie mniejsze ilosci:
PESTO
4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
ale nie na
kamien)
2 szklanki dobrej oliwy
1/2 lyzeczki soli
4 zabki czosnku
1 szklanka startego parmezanu
1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
romano)
4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
zamrozic, albo uzyc natychmiast.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |