Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cebula na grillu

Grupy

Szukaj w grupach

 

cebula na grillu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-27 11:24:32

Temat: cebula na grillu
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do mieska i
kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i calkiem
osobno.
Z lekka przypieczone - pyszne, mowie Wam!!! Nigdy bym nie uwierzyla, gdybym
sama nie sprobowala.
Sprobujta!
AniaK




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-27 16:47:07

Temat: Re: cebula na grillu
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Ana wrote:
>
> Ja tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do mieska i
> kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i calkiem
> osobno.

Następnym razem włóż do cebulek trochę masełka i posól :)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-27 21:06:11

Temat: Re: cebula na grillu
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał
> Ja tylko tak sobie, malutkie zdanko do tych co grillowac lubia. Do
mieska i
> kielbasek dolozylam ostatnio polowki cebul. Ot tak sobie, luzem i
calkiem
> osobno.
> Z lekka przypieczone - pyszne, mowie Wam!!! Nigdy bym nie uwierzyla,
gdybym
> sama nie sprobowala.

A myśmy ostatnio grillowali pieczarki.
Same główki, bez korzeni, posypane dwustronnie solą (po jaką ch... od
spodu to ja nie wiem)
Po paru minutach zbierał się w środku główek pycha sos.
Mmmmmmmniam, smak dzieciństwa prawieże ;-)
Przypomniało mi to jak biegaliśmy rano na łąkę po pieczarki i jak
babcia nastawiała na kuchni mleko to myśmy sobie te pieczarki smażyli
na fajerkach.
A teraz na naszych łąkach nie ma pieczarek.

--
Pozdrawiam GosiaH

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-28 11:33:55

Temat: Re: cebula na grillu
Od: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik GosiaH <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:acvb18$asd$...@n...onet.pl...

> A myśmy ostatnio grillowali pieczarki.
> Same główki, bez korzeni, posypane dwustronnie solą (po jaką ch... od
> spodu to ja nie wiem)
> Po paru minutach zbierał się w środku główek pycha sos.
>GosiaH

pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do kapelindra
wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt

jeszcze wieksza pycha

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-28 13:42:48

Temat: Re: cebula na grillu
Od: "GosiaH" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jola L-L" <j...@p...interia.pl> napisał

> pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do
kapelindra
> wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
>
Wypróbuję, ale smaku z dzieciństwa nie będzie ;-)
Masła nie ruszałam, bo miałam wstręt do maselnicy (u nas dzieciaki to
musiały robić masło i jak wiadomo, to nie lubiły,a ja byłam z tej
bandy najstarsza, zgadnijcie kto najczęściej miał dyżur przy
maselnicy)

--
Pozdrawiam z Krakowa
GosiaH

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-28 14:20:08

Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: "Marek Rz." <n...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do kapelindra
> wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
>

chyba najlepsze pieczarki z grilla są z pesto genovese
tzn.
oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu, piec,
aż brzegi się przyrumienią, odwrócić, nałożyć pesto, upiec na złoty kolor.

nieeeebo w giembie ;-)

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 07:26:01

Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: "soloconte" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Marek Rz." <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:ad049s$m38$1@news.tpi.pl...
> >
> > pieczarki z nozkami posypujemy sola lubo wegeta , napychamy do
kapelindra
> > wiorki masla i sypiemy tymiankiem, kladziemy bezposrednio na ruszt
> >
>
> chyba najlepsze pieczarki z grilla są z pesto genovese
> tzn.
> oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
piec,
> aż brzegi się przyrumienią, odwrócić, nałożyć pesto, upiec na złoty kolor.
>
> nieeeebo w giembie ;-)
>
> Marek
>
>

a co to jest pesto genovese ?


--
_______________________________________
Koniom i zakochanym inaczej pachnie siano.
________________________________________




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 08:49:50

Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: "Jader" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marek Rz." <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:ad049s$m38$1@news.tpi.pl...
> oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
piec,

A które to jest spód u pieczarki?

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 09:08:32

Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



> > oczyszczone, naoliwione kapelusze układać na grillu spodem do rusztu,
> piec,
>
> A które to jest spód u pieczarki?
>
> Jader

tam, gdzie defałtowo przyrastają do gnoju, twu, ziemi.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 18:28:29

Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



soloconte wrote:

> a co to jest pesto genovese ?
>


Na serio pytasz? jesli tak, to tu przepis:

Mozna oczywiscie robic proporcjonalnie mniejsze ilosci:
PESTO
4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
ale nie na
kamien)
2 szklanki dobrej oliwy
1/2 lyzeczki soli
4 zabki czosnku
1 szklanka startego parmezanu
1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
romano)
4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.

Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
zamrozic, albo uzyc natychmiast.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

w dzien Matki poszlysmy na kuchnie moldawska (OT)
Trochę OT-:) ale nie koniecznie:) - Wczasy odchudzające - Karpacz
wyprazany syr :)
Ciato rabarbarowe - prosba o przepis
mistrzostwa polski w grylowaniu - wróciłem, hehe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »