| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-09 08:26:14
Temat: Re: Chlebek - mieszanki
Użytkownik "Zora" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1a6e.00000b5a.41e011ce@newsgate.onet.pl...
> Hihi, tak sie zastanawiam nad tą oszczędnościa czasu. Chyba w odważaniu.
> Taki
> chlebek:
> woda, mąka, drożdże, sól, cukier, czasem tłuszcz :)
> skoro trzeba dodać drożdże /te sypkie zapewne dramatycznie podniosły by
> cenę
> miesznki ;)/ i wodę, to co jest w mieszance?
> mąki, sól, cukier, łyżka glutenu może no i jakiś smrodek.
> Co do smrodku - wystarczy chipsa wrzucić ;), to i tłuszczzajednym zamachem
> i
> skrobia ;)
>
> Po mojemu to lipa.
Matko, po sie wypowiada ktos, kto nie ma pojecia o czym pisze? :-( Zalamac
sie mozna....
Zapytaj kobieto o sklad a potem pisz na grupe i kasuj te mieszanki. Ja
czesto kupuje taka mieszanke w Niemczech i nie ma w nich 'smrodku'.
> Może w kraju, gdzie dzieci nie wiedzą, że mleko od krowy a chleb z mąki,
> to się
> sprzedaje.
Tak, bo niby co zamiast maki jest w tej mieszance, Twoim zdaniem?
> Znajome zniemczone polki wypiekają z tego chlebki w Niemczech, bo
> twierdzą, że
> chleb drogi, u nas znośny chleb za ok 2 zł można dostać,
No wlasnie znosny chleb.... A myslisz, ze w piekarni smrodku nie dodaja? No,
ale jesli ktos woli sie zadowolic znosnym chlebem - jego sprawa.
Pozdrawiam
syso
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-11 10:23:32
Temat: Re: Chlebek - mieszanki
> Tak, bo niby co zamiast maki jest w tej mieszance, Twoim zdaniem?
No właśnie cały wic polega na tym, że prawdopodobnie nic. A skoro tak, to po co
przepłacać ;)
> No wlasnie znosny chleb.... A myslisz, ze w piekarni smrodku nie dodaja? No,
> ale jesli ktos woli sie zadowolic znosnym chlebem - jego sprawa.
Bo ja sobie z mąki ten swój chlebek, a mąka złotówki za kilogram nie kosztuje.
Ot taka prosta kobita jestem :D
Pozdrawiam zora
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-11 10:32:31
Temat: Re: Chlebek - mieszanki
> No wlasnie znosny chleb.... A myslisz, ze w piekarni smrodku nie dodaja? No,
> ale jesli ktos woli sie zadowolic znosnym chlebem - jego sprawa.
I jeszcze mały drobiazg, jeśli kolega zaopatruje piekarnie, to myślisz, że w
czym lepszy będzie Twój wypiek z tego preparatu? Zapewniam, że pieczenie w
piecach piekarniczych jest dla pieczywa wiele korzystniejsze niż nasze domowe
sprzęty.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-11 10:44:22
Temat: Re: Chlebek - mieszanki
Użytkownik "grzes" <g...@h...pl> napisał w wiadomości
news:crodap$5na$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Szanowni Grupowicze,
>
> prowadze hurtownie zaopatrujace piekarnie i cukiernie we wszelkiego typu
> surowce i co sie z tym wiaze mam dostep do bardzo wielu mieszanek do
> produkcji pieczywa. Od chlebow (np czosnkowe, cebulowe, paprykowe,
> kolodzieje i inne mniej lub bardziej znane) az po ciasta (jogurtowe,
babki,
> biszkopty, kremy w proszku itp itd). Czytajac grupe zastanawiam sie, czy
nie
> wprowadzic powyzszych produktow do obrotu detalicznego np przez Allegro
lub
> jakis sklep internetowy.
na allegro na pewno możesz spróbować, najwyżej pare groszy opłat za
wystawienie aukcji stracisz, ale to niewielki koszt za sprawdzenie czy
będzie zainteresowanie towarem. Jak wystawisz takie aukcje to wrzuć
informacje na grupe dodająć info [spam], zeby awantury nie było. Jak cena
będzie sensowna to na pewno chętni się znajdą.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |