| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-06 08:50:08
Temat: chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?Mam w lodówce dorsza świeżego i chciałam usmażyć go w cieście (jajko, mąka,
itp). Niestety ostatnie moje doświadczenia z tego typu panierkami nie
wychodzą chrupiąco.
Może pomożecie dobrymi radami:
- Czy smażyć na większym ogniu, czy mniejszym?
- Czy ciasto ma być bardzo gęste? (a moze jakieś proporcje)
- Jaką przyprawę dodać, by uzyskać fajny smak?
Buźka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-06 11:13:58
Temat: Re: chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?ja robie tak - ciasto jak na nalesniki, maczam w nim rybe obtaczam w tartej
bulce i smarze na glebokiej patelni w duzej ilosci bardzo mocno rozgrzanego
tluszczu (oleju) - najczesciej kupuje male mintaje, cale tuszki bez glowy jak
rowniez tuszki karguleny (pyszne miesko i malo osci) - smaze na ciemno zloty
kolor
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |