Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?

Grupy

Szukaj w grupach

 

chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-06 08:50:08

Temat: chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?
Od: "Buźka" <k...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam w lodówce dorsza świeżego i chciałam usmażyć go w cieście (jajko, mąka,
itp). Niestety ostatnie moje doświadczenia z tego typu panierkami nie
wychodzą chrupiąco.
Może pomożecie dobrymi radami:
- Czy smażyć na większym ogniu, czy mniejszym?
- Czy ciasto ma być bardzo gęste? (a moze jakieś proporcje)
- Jaką przyprawę dodać, by uzyskać fajny smak?

Buźka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-06 11:13:58

Temat: Re: chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?
Od: Krzysztof Wróblewski <k...@a...wbc.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja robie tak - ciasto jak na nalesniki, maczam w nim rybe obtaczam w tartej
bulce i smarze na glebokiej patelni w duzej ilosci bardzo mocno rozgrzanego
tluszczu (oleju) - najczesciej kupuje male mintaje, cale tuszki bez glowy jak
rowniez tuszki karguleny (pyszne miesko i malo osci) - smaze na ciemno zloty
kolor


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Śliwowica
Zupki z Torebki , za czy przeciw?
ciasto jablkowo -orzechowe
Sałatka z selera naciowego
rzepa/Gdansk

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »