| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-05 11:56:16
Temat: [chwalę się] zapiekankaZrobiłam wczoraj zapiekankę z resztek:
Zostało mi trochę kapusty po gołąbkach (zblanszowanej) i jakieś pozostałości
wędliny, których szkoda wyrzucić, a do jedzenia "na żywca" już jakby zbyt
podeschnięte...
Ugotowałam parę ziemniaków w mundurkach (mozna zużyć oczywiście i resztki z
obiadu), kapustę pokroiłam w paski, udusiłam z podsmażoną cebulką i wędliną
(plus dowolne przyprawy). Poukładałam w naczyniu pokrojone w krążki
ziemniaki na przemian z duszoną kapustą, polałam śmietaną z pierzem i solą
i zapiekałam jakieś pół godziny w ok 200 C.
Może nic oryginalnego, ale wyszło smacznie i sycąco, w sam raz na jesienny
obiadek :)
--
olga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |