| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-01 11:43:44
Temat: ciekawa kolacjamam problem: szykuje ważną kolację i niewiem co przygotować. okoliczności są
bardzo ważne więc proszę o szybką oddpowiedz. z góry dziękuję:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-01 11:59:09
Temat: Re: ciekawa kolacjaIn article <d7k7ar$je$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Maja:\)" <k...@p...onet.pl> wrote:
> mam problem: szykuje ważną kolację i niewiem co przygotować. okoliczności są
> bardzo ważne więc proszę o szybką oddpowiedz. z góry dziękuję:)
Sałata a la Gundel
Zupa ogonowa
Mousse de Volaille
Turbot au vin blanc
Sorbet
Bażanty nadziewane truflami
Lody ananasowe
Sery i owoce.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-01 12:04:50
Temat: Re: ciekawa kolacjaWladyslaw Los napisał(a):
> Mousse de Volaille
> Turbot au vin blanc
Po polsku gorzej by smakowalo?
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-01 12:06:33
Temat: Re: ciekawa kolacjaMaja:) wrote:
> mam problem: szykuje ważną kolację i niewiem co przygotować. okoliczności są
> bardzo ważne więc proszę o szybką oddpowiedz. z góry dziękuję:)
Proste - to, co najlepiej Ci wychodzi. Nie próbuj wymyślnych nowości, bo
bywają złośliwe i akurat mogą sie nie udać.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-01 12:16:30
Temat: Re: ciekawa kolacjaIn article <d7k892$4v3$1@sodden.amu.edu.pl>, Theli <g...@w...pl>
wrote:
> Wladyslaw Los napisał(a):
>
>
> > Mousse de Volaille
> > Turbot au vin blanc
>
> Po polsku gorzej by smakowalo?
Zdecydowanie gorzej.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-02 05:44:54
Temat: Re: ciekawa kolacjaUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> Zupa ogonowa
Szczególnie ta zupa ogonowa brzmi mi porywająco :/
> Bażanty nadziewane truflami
Czy często serwujesz bażanty z truflami na kolację?
Maju, na ważną kolację przygotuj coś, co wiesz, że Ci dobrze wychodzi,
do tego dobre wino, na deser coś sezonowego (tort z owocami i bitą
śmietaną, lody), pięknie podaj, a będzie dobrze. Nie wysadzaj się na
pretensjonalność, lepiej ciut skromniej, a perfekcyjnie.
--
pa, Basiabjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |