Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: jaszczur <m...@c...op.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: ciekawa strona dot. mięsa
Date: 13 Mar 2005 21:11:31 GMT
Organization: noname
Lines: 34
Sender: m...@o...pl@plug.atn.pl
Message-ID: <s...@...a.pl>
Reply-To: mija.szybko(at)czas.op.pl
NNTP-Posting-Host: plug.atn.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1110748291 27899 217.8.186.28 (13 Mar 2005 21:11:31 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Mar 2005 21:11:31 GMT
User-Agent: slrn/0.9.8.1 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:45865
Ukryj nagłówki
Tak, tak. Jestem monotematyczny:
http://www.jamardps.pl/?site=oferty
Załóżmy, że chcemy sprzedać kiełbasę a mamy do dupy surowiec.
Kupujemy:
1. "Smak mięsa wołowego lub wieprzowego":
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=33
2. Białko zwierzęce do wędlin:
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=36
3. Barwnik
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=31
4. Przyprawy, coś z oferty:
http://www.jamardps.pl/?site=oferty&id=26
+ jakieś tłuszczowe wypełniacze, solanki...
I mamy gotowy produkt o odpowiedniej zawartości białka zwierzęcego
dzięki pkt. 2, posiadający dobry smak dzięki pkt 1 i 4, smakowitą
barwę dzięki pkt 3. To nic, że kiełbasa ta powstała z gównianego
surowca - i tak zamieni się gówno.
A cena będzie konkurencyjna. Jeszcze tylko umowa z takim np
Tesco. I tak powstawały fortuny...
--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure" <^ |mj
|