| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-13 21:11:31
Temat: ciekawa strona dot. mięsaTak, tak. Jestem monotematyczny:
http://www.jamardps.pl/?site=oferty
Załóżmy, że chcemy sprzedać kiełbasę a mamy do dupy surowiec.
Kupujemy:
1. "Smak mięsa wołowego lub wieprzowego":
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=33
2. Białko zwierzęce do wędlin:
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=36
3. Barwnik
http://www.jamardps.pl/?site=nowosci&id=31
4. Przyprawy, coś z oferty:
http://www.jamardps.pl/?site=oferty&id=26
+ jakieś tłuszczowe wypełniacze, solanki...
I mamy gotowy produkt o odpowiedniej zawartości białka zwierzęcego
dzięki pkt. 2, posiadający dobry smak dzięki pkt 1 i 4, smakowitą
barwę dzięki pkt 3. To nic, że kiełbasa ta powstała z gównianego
surowca - i tak zamieni się gówno.
A cena będzie konkurencyjna. Jeszcze tylko umowa z takim np
Tesco. I tak powstawały fortuny...
--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure" <^ |mj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-03-13 21:18:08
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsaTypowy sztuczny smak truskawkowy, jak na przykład ten, który znajduje się w
napoju strawberry milk shake firmy Burgerr Kking, zawiera następujące
składniki (nazwy angielskie):
1. amyl acetate,
2. amyl butyrate,
3. amyl valerate,
4. anethol,
5. anisyl formate,
6. benzyl acetate,
7. benzyl isobutyrate,
8. butyric acid,
9. cinnamyl isobutyrate,
10. cinnamyl valerate,
11. cognac essential oil,
12. diacetyl,
13. dipropyl ketone,
14. ethyl acetate,
15. ethyl amyl ketone,
16. ethyl butyrate,
17. ethyl cinnamate,
18. ethyl heptanoate,
19. ethyl heptylate,
20. ethyl lactate,
21. ethyl methylphenylglycidate,
22. ethyl nitrate,
23. ethyl propionate,
24. ethyl valerate,
25. heliotropin,
26. hydroxyphenyl-2-butanone (10% solution in alcohol),
27. a-ionone,
28. isobutyl anthranilate,
29. isobutyl butyrate,
30. lemon essential oil,
31. maltol,
32. 4-methylacetophenone,
33. methyl anthranilate,
34. methyl benzoate,
35. methyl cinnamate,
36. methyl heptine carbonate,
37. methyl naphthyl ketone,
38. methyl salicylate,
39. mint essential oil,
40. neroli essential oil,
41. nerolin,
42. neryl isobutyrate,
43. orris butter,
44. phenethyl alcohol,
45. rose,
46. rum ether,
47. g-undecalactone,
48. vanillin,
49. solvent
To pomyslcie, co jest w miesie ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-03-13 21:37:21
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsa
"Are" <a...@g...pl> a écrit dans le message de news:
d12ami$f7h$...@i...gazeta.pl...
> Typowy sztuczny smak truskawkowy,
to chyba nie do mies? ;)
>jak na przykład ten, który znajduje się w napoju strawberry milk shake
>firmy Burgerr Kking, zawiera następujące
(...ciach...)
> 46. rum ether,
> 47. g-undecalactone,
> 48. vanillin,
> 49. solvent
> To pomyslcie, co jest w miesie ;)
jezeli tyle jest w jednym w wege-napoju, to ile jest w innych(oczywiscie nie
tylko w napojach) ?
a co tobie Arus sie stalo ze "przeciwage" dla anty miesnego jaszczura
robisz? :)
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-03-13 21:49:45
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsaUżytkownik "Jurek" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d12bqu$ka9$1@inews.gazeta.pl...
> jezeli tyle jest w jednym w wege-napoju, to ile jest w innych(oczywiscie
> nie tylko w napojach) ?
"Wege-napoju"? To Wy pijecie napoje z dodatkiem miesa?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-03-13 21:58:55
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsaPrzeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik Jurek pisze:
> a co tobie Arus sie stalo ze "przeciwage" dla anty miesnego jaszczura
> robisz? :)
Jakiego anty mięsnego? Jurek?
Ps. Zabiłeś kiedyś świnkę?
--
mj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-03-14 08:07:35
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsa
"jaszczur" <m...@c...op.pl> a écrit dans le message de news:
> Jakiego anty mięsnego? Jurek?
ja czytam co piszesz i wyciagam wnioski z tego co napisales. Ale prawda jest
ze link do strony o wedzonkach jest juz w moich faworytach :)
> Ps. Zabiłeś kiedyś świnkę?
a wiesz ze do zabijania zwierzat trzeba byc specjalista, zeby nie znecac sie
nad zwierzakiem i nie zadawac mu zbytecznych cierpien? A moze teraz ja zadam
pytanie w tym stylu, czy robiles juz operacje "slepej kiszki" u czlowieka?
> mj
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-03-14 08:33:09
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsaPrzeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik Jurek pisze:
>> Ps. Zabiłeś kiedyś świnkę?
> a wiesz ze do zabijania zwierzat trzeba byc specjalista, zeby nie znecac sie
> nad zwierzakiem i nie zadawac mu zbytecznych cierpien?
A czy kotek jest specjalistą zabijając swoją pierwszą myszkę?
> A moze teraz ja zadam
> pytanie w tym stylu, czy robiles juz operacje "slepej kiszki" u czlowieka?
Nie jadam ślepych kiszek.
--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure" <^ |mj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-03-14 08:40:57
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsa
"jaszczur" <m...@c...op.pl> a écrit dans le message de news:
>> a wiesz ze do zabijania zwierzat trzeba byc specjalista, zeby nie znecac
>> sie
>> nad zwierzakiem i nie zadawac mu zbytecznych cierpien?
> A czy kotek jest specjalistą zabijając swoją pierwszą myszkę?
a czy widziales jak kotka uczy swoje male zabijania myszy ktora upolowala.
Agonia myszy trwa bardzo dlugo, czy to dla Ciebie jest idealem humanitarnego
traktowania zwierzat ktore maja sie stac pokarmem?
> Nie jadam ślepych kiszek.
unik czy brak argumentow? a moze boisz sie przyznac ze do wykonywania
pewnych czynnosci nalezy byc specjalista?
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-03-14 08:45:56
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsaPrzeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik Jurek pisze:
>>> a wiesz ze do zabijania zwierzat trzeba byc specjalista, zeby nie znecac
>>> sie
>>> nad zwierzakiem i nie zadawac mu zbytecznych cierpien?
>> A czy kotek jest specjalistą zabijając swoją pierwszą myszkę?
> a czy widziales jak kotka uczy swoje male zabijania myszy ktora upolowala.
> Agonia myszy trwa bardzo dlugo, czy to dla Ciebie jest idealem humanitarnego
> traktowania zwierzat ktore maja sie stac pokarmem?
A kto Ci każe bawić się tak świnką?
>> Nie jadam ślepych kiszek.
> unik czy brak argumentow? a moze boisz sie przyznac ze do wykonywania
> pewnych czynnosci nalezy byc specjalista?
Toć przecież optymalni twierdzą, że mięsko jest naturalnym pożywieniem
człowieka. Wg. Ciebie trzeba aż specjalistów żeby je zdobyć?
Pokrętna filozofia..., całkiem wegańska jakaś.
--
"(...) aby uzyskać pełnię wolności, ( . '">
trzeba żyć tak, jakby twoje ciało ) L_
było już martwe" ( /[__
(c)Yamamoto Tsunetomo "Hagakure" <^ |mj
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-03-14 10:24:27
Temat: Re: ciekawa strona dot. mięsa
"jaszczur" <m...@c...op.pl> a écrit dans le message de news:
> A kto Ci każe bawić się tak świnką?
widze ze u Ciebie brak argumentow objawia kreceniem sie w kolko, coz i tak
mozna
> Toć przecież optymalni twierdzą, że mięsko jest naturalnym pożywieniem
> człowieka.
a nie jest?
>Wg. Ciebie trzeba aż specjalistów żeby je zdobyć?
zdazylo mi sie juz zabic zwierze i jak widzisz zyje. Dowcip polega na tym
zeby agonia zwierzecia trwala jak najkrocej, a do tego potrzene jest
wyposazenie i duza praktyka. Zabicie jednej swini rocznie trudno nazwac
praktyka.
> Pokrętna filozofia..., całkiem wegańska jakaś.
jestes weganinem? bo w tym watku krecisz sie tak, ze zrobisz dziure w ziemi
, i to przez srodek!
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |