Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cisto z bananami

Grupy

Szukaj w grupach

 

cisto z bananami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-20 14:03:44

Temat: Re: cisto z bananami-dziękuje
Od: "MIGDAŁEK" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Bardzo bardzo ale to bardzo dziekuje za tak przepyszny przepis na ciasto ,
moja rodzinka pochłoneła je w jeden dzień .
Na poczatku przeraził mnie tylko czas pieczenia 90 minut , myślałam ze sama
umre ze strachu ze ciasto sie spali.

Pozdrowienia
Migdałek z pełnym bananowego ciasta brzuszkiem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-20 20:32:27

Temat: Re: cisto z bananami-dziękuje
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



"MIGDAŁEK" wrote:
>
> Bardzo bardzo ale to bardzo dziekuje za tak przepyszny przepis na ciasto ,
> moja rodzinka pochłoneła je w jeden dzień .
> Na poczatku przeraził mnie tylko czas pieczenia 90 minut , myślałam ze sama
> umre ze strachu ze ciasto sie spali.
>
> Pozdrowienia
> Migdałek z pełnym bananowego ciasta brzuszkiem


Dzieki za pochwaly. Po tych 90 minutach poznalam, ze chodzi o moje
ciasto bananowe. Rzeczywiscie dlugo, ale piec nie ma byc taki goracy,
wiec w sumie sie nie pali. Gdyby piec krocej w wyzszej temperaturze,
opadnie i bedzie mialo zakalec.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-20 21:15:07

Temat: Re: cisto z bananami-dziękuje
Od: "MIGDAŁEK" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Dzieki za pochwaly. Po tych 90 minutach poznalam, ze chodzi o moje
> ciasto bananowe. Rzeczywiscie dlugo, ale piec nie ma byc taki goracy,
> wiec w sumie sie nie pali. Gdyby piec krocej w wyzszej temperaturze,
> opadnie i bedzie mialo zakalec.
> Magdalena Bassett

Naprawdę jest za co ,a może masz jeszcze przepis na ciasto marchewkowe i
ciasto z dynią ( naogladałam się amerykańskich filmów i pewnie z tąd te
prośby o przepisy)

Migdałek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-21 00:11:09

Temat: Re: cisto z bananami-dziękuje
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



"MIGDAŁEK" wrote:
>
> > Dzieki za pochwaly. Po tych 90 minutach poznalam, ze chodzi o moje
> > ciasto bananowe. Rzeczywiscie dlugo, ale piec nie ma byc taki goracy,
> > wiec w sumie sie nie pali. Gdyby piec krocej w wyzszej temperaturze,
> > opadnie i bedzie mialo zakalec.
> > Magdalena Bassett
>
> Naprawdę jest za co ,a może masz jeszcze przepis na ciasto marchewkowe i
> ciasto z dynią ( naogladałam się amerykańskich filmów i pewnie z tąd te
> prośby o przepisy)
>
> Migdałek


Kiedys robilam dobre marchewkowe, musze poszukac przepisu. Dzieki za
przypomnienie. Gdy znajde, podam pod nowym naglowkiem.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-21 01:03:18

Temat: Re: cisto z bananami-dziękuje
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote

> Dzieki za pochwaly. Po tych 90 minutach poznalam, ze chodzi o moje
> ciasto bananowe. Rzeczywiscie dlugo, ale piec nie ma byc taki goracy,
> wiec w sumie sie nie pali. Gdyby piec krocej w wyzszej temperaturze,
> opadnie i bedzie mialo zakalec.
> Magdalena Bassett
>
Przylaczam sie do tych pochwal. Ciasto jest rzeczywiscie extra.
Kiedys zanioslam do pracy i teraz ciagle mnie mecza zebym im
takie piekla. Bardzo wszystkim smakowalo, ale musze przystopowac
bo w domu juz kreca nosem na nie.
Zbyt czest chyba je robilam :-))
Co do pieczenia, to pieke tylko 50 minut w 300 stopniach F.
Kiedys zagapilam sie i siedzialo w piekarniku okolo 60 min,
bylo podejrzanie ciemne od spodu i po brzegach.
Anyway dzieki :)) i tez czekam az znajdziesz przepis na ciasto marchewkowe.
Pozdrawiam, Ania



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-21 13:28:28

Temat: Odp: cisto z bananami-dziękuje
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik MIGDAŁEK <j...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...

> Migdałek z pełnym bananowego ciasta brzuszkiem
>
Slodkie:-)))
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-21 20:20:30

Temat: Odp: cisto z bananami-dziękuje
Od: "Mufa" <m...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik MIGDAŁEK <j...@p...onet.pl> napisał:

> Bardzo bardzo ale to bardzo dziekuje za tak przepyszny przepis na ciasto ,
> Migdałek z pełnym bananowego ciasta brzuszkiem
>

Tak tu wszyscy chwalą tu to ciasto, ze postanowiłam spróbować, tylko mam
jedno pytanie. Bo generalnie nie za bardzo lubię różności z banana (tzn same
banany ujdą, ale lody, koktajle czy inne tego typu rzeczy to raczej mi nie
przechodzą przez gardło) - i tu rodzi się to pytanie - czy to ciasto bardzo
"czuć" bananami? wiem, że to trochę śmieszne pytanie (czy ciasto bananowe
czuć bananami ;-))))) ale byłabym wdzięczna za jakoweś opinie

Pozdrawiam
Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-21 22:20:14

Temat: Re: Odp: cisto z bananami-dziękuje
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Mufa wrote:
>
> Użytkownik MIGDAŁEK <j...@p...onet.pl> napisał:
>
> > Bardzo bardzo ale to bardzo dziekuje za tak przepyszny przepis na ciasto ,
> > Migdałek z pełnym bananowego ciasta brzuszkiem
> >
>
> Tak tu wszyscy chwalą tu to ciasto, ze postanowiłam spróbować, tylko mam
> jedno pytanie. Bo generalnie nie za bardzo lubię różności z banana (tzn same
> banany ujdą, ale lody, koktajle czy inne tego typu rzeczy to raczej mi nie
> przechodzą przez gardło) - i tu rodzi się to pytanie - czy to ciasto bardzo
> "czuć" bananami? wiem, że to trochę śmieszne pytanie (czy ciasto bananowe
> czuć bananami ;-))))) ale byłabym wdzięczna za jakoweś opinie
>
> Pozdrawiam
> Monika


Zupelnie nie. Ja tez nie lubie tego smaku, o ktorym mowisz. To ciasto
bananowe smakuje troche jak lekki piernik. Myslalam o dodawaniu korzeni
dla smaku, ale jeszcze nie probowalam. Moze ktos sprobuje i da znac, czy
lepsze z cynamonem, etc.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-22 07:52:42

Temat: Re: Odp: cisto z bananami-dziękuje
Od: GB <g...@n...usa.net> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:


> Zupelnie nie. Ja tez nie lubie tego smaku, o ktorym mowisz. To ciasto
> bananowe smakuje troche jak lekki piernik. Myslalam o dodawaniu korzeni
> dla smaku, ale jeszcze nie probowalam. Moze ktos sprobuje i da znac, czy
> lepsze z cynamonem, etc.

Przyznam sie, ze juz za pierwszym razem tak 'na czuja' dodalam cynamonu
(lyzeczke) i galki muszkatolowej (pol lyzeczki) no i jest po prostu...
miodzio. Jak sie piecze to tak pieknie pachnie w calym mieszkaniu :-))

Pozdrawiam
--
GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KARTY programatory i inne
A gdzie jest Herbatka?
Carpaccio
prawa autorskie
koktajle

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »