« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-11 19:15:28
Temat: co sie robi z patisonami ?Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?
Proszę o podpowiedzi, bo
B.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-11 19:46:45
Temat: Re: co sie robi z patisonami ?From: "Bronek Kozicki" <b...@r...pl>
Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?
============
Po wczesniejszym obraniu mozna zrobic tak, jak proponujesz.
Mozna takze zrobic patison nadziewanego [nadziwka wg fantazji].
Mozna pokroic na 1,5-2 cm plastry i usmazyc w panierce
Mozna na surowo.
Smazenia z innymi warzywkami nie probowalam.
ale mozesz wyprobowac jako jeden ze skladnikow np. leczo, albo chinszczyzny.
barbara
--
Zaplanuj wakacje: http://www.travelbook.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-12 06:05:29
Temat: Re: co sie robi z patisonami ?
Użytkownik "Bronek Kozicki" <b...@r...pl> napisał w wiadomości
news:agklfo$b77$1@news.gazeta.pl...
> Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
> Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?
>
Można robić konserwowe podobnie jak ogórki, tylko muszą być małe o średnicy
ok 5 cm.
Gośka (Lublin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-12 07:31:01
Temat: Re: co sie robi z patisonami ?
Jak mialam sporo patisonow na dzialce to robilam je marynowane - w slodkiej
marynacie jak gruszki.
Patisony obieralam, kroilam w kostke i potem juz wszystko jak z gruszkami.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |