Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co sie robi z patisonami ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co sie robi z patisonami ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-11 19:15:28

Temat: co sie robi z patisonami ?
Od: "Bronek Kozicki" <b...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?

Proszę o podpowiedzi, bo


B.



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-11 19:46:45

Temat: Re: co sie robi z patisonami ?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Bronek Kozicki" <b...@r...pl>

Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?
============

Po wczesniejszym obraniu mozna zrobic tak, jak proponujesz.
Mozna takze zrobic patison nadziewanego [nadziwka wg fantazji].
Mozna pokroic na 1,5-2 cm plastry i usmazyc w panierce
Mozna na surowo.
Smazenia z innymi warzywkami nie probowalam.
ale mozesz wyprobowac jako jeden ze skladnikow np. leczo, albo chinszczyzny.
barbara

--
Zaplanuj wakacje: http://www.travelbook.pl



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-12 06:05:29

Temat: Re: co sie robi z patisonami ?
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bronek Kozicki" <b...@r...pl> napisał w wiadomości
news:agklfo$b77$1@news.gazeta.pl...
> Jak to przyrządzić, żeby dobrze smakowało? Usmażyć z innymi warzywami?
> Posiekać i zjesć na surowo w sałatce? Ugotować i zjeść niczym kalafior?
>

Można robić konserwowe podobnie jak ogórki, tylko muszą być małe o średnicy
ok 5 cm.

Gośka (Lublin)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-12 07:31:01

Temat: Re: co sie robi z patisonami ?
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Jak mialam sporo patisonow na dzialce to robilam je marynowane - w slodkiej
marynacie jak gruszki.
Patisony obieralam, kroilam w kostke i potem juz wszystko jak z gruszkami.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto malonowo-jagodowe
uch - głupie sklepy :(
Do zobaczenia
[OT] tornado w Berlinie
czy ktos wie co sie stalo z dipami knorra

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »