| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-05 08:16:29
Temat: co to jest?Kto wie z czego robi się kaszę jaglaną i do czego można jej używać? HR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-05 08:41:14
Temat: Re: co to jest?
Użytkownik "tomaszm" <t...@f...of.pl> napisał w wiadomości
news:9s5hrk$g2d$1@news.tpi.pl...
> Kto wie z czego robi się kaszę jaglaną i do czego można jej używać? HR
Tę kaszę robi się z prosa.
Przepisów możesz poszukac w puszccce:
http://puszkkka.spinacz.pl
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-05 09:02:59
Temat: Re: co to jest?Dzięki Ci bardzo. HR
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9s5j74$rs7$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "tomaszm" <t...@f...of.pl> napisał w wiadomości
> news:9s5hrk$g2d$1@news.tpi.pl...
> > Kto wie z czego robi się kaszę jaglaną i do czego można jej używać? HR
>
> Tę kaszę robi się z prosa.
> Przepisów możesz poszukac w puszccce:
>
> http://puszkkka.spinacz.pl
>
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-05 15:33:28
Temat: Re: co to jest?tomaszm napisał(a):
> Kto wie z czego robi się kaszę jaglaną i do czego można jej używać? HR
Tak jak napisala Ci Basia, kasze jaglana robi sie z prosa.
W mym domu rodzinnym od wiekow;-) gotuje sie kasze jaglana na mleku i jest
to cos przepysznego. Gotuje sie toto dlugo, ale czas gotowania warty jest
pozniejszego smakowania.
A gotuje sie tak, tzn. moja Mama zawsze gotuje to tak: na gotujaca sie
wode wrzuca kasze wczesniej oplukana w wodzie i miesza, jak kasza
zmiekknie dodaje mleko i miesza az kasza jest miekka, ale nie rozlazla, na
etapie gotowania na mleku trzeba ja czesto mieszac by nie przywarla do
garnka.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-06 17:58:18
Temat: Re: co to jest?
Użytkownik "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> napisał w wiadomości
news:3BE6B147.5A8AD568@klio.umcs.lublin.pl...
> A gotuje sie tak, tzn. moja Mama zawsze gotuje to tak: na gotujaca sie
> wode wrzuca kasze wczesniej oplukana w wodzie i miesza, jak kasza
> zmiekknie dodaje mleko i miesza az kasza jest miekka, ale nie rozlazla, na
> etapie gotowania na mleku trzeba ja czesto mieszac by nie przywarla do
> garnka.
Hejeczka!
Koleżanka w akademiku maniacko robiła tak właśnie kaszę jaglaną, polewała to
roztopionym masłem posypywała cukrem i cynamonem i zjadała ze smakiem.
Kiedyś natknęłam się gdy przyrządzała kaszę ze śliwkami, ale dokładnych
proporcji nie znam, w każdym razie do ugotowanej kaszy dodawało się
kogel-mogel, mieszało, a następnie wrzucało do naczynia żaroodpornego i
układało warstwami z suszonymi śliwkami (które były bez pestek i jakieś
takie napęczniałe, czyli pewnie wcześniej moczone) i na chwilkę zapiekało
się w piekarniku. Znajoma podawała śliwkową kaszkę polaną śmietaną z cukrem.
Jadłam także gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem, ale nie stałam się amatorka
takich gołąbków.
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |