Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z kurek ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z kurek ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-08-20 16:58:49

Temat: co z kurek ?
Od: "darkblue" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych kurek z
lasu (grzyby).
przepisow mnostwo, ale prosze podajcie mi swoje sprawdzone, zebym nie
zmarnowal nabytku.
poza tym jak mrozicie kurki ? surowe czy gotowane ?
co do przepisow to moze byc szerokie spektrum, poczawszy od zup, poprzez
sosy, na jakis wykwintnych daniach skonczywszy :)
z gory dziekuje.





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-08-20 18:19:53

Temat: Re: co z kurek ?
Od: "Natalia" <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl>
> kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych kurek z
> lasu (grzyby).

podobnie jak ja w ten weekend
wczoraj zajadalismy sie kurkami w sosie smietanowym (proszkowy albo po
prostu w samej smietanie) przysmazonymi na patelni + chlebek, a dzisiaj
zrobilam jajecznice z kurkami, pycha i do tego takie sycace :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-08-20 18:46:19

Temat: Re: co z kurek ?
Od: Felinity <f...@A...pl> szukaj wiadomości tego autora

W piękny wiosenny poranek dnia Mon, 20 Aug 2007 20:19:53 +0200, istota
zwiewna znana jako Natalia napisała:

> Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl>
>> kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych
>> kurek z lasu (grzyby).
>
> podobnie jak ja w ten weekend
> wczoraj zajadalismy sie kurkami w sosie smietanowym (proszkowy albo po
> prostu w samej smietanie) przysmazonymi na patelni + chlebek, a dzisiaj
> zrobilam jajecznice z kurkami, pycha i do tego takie sycace :)

Kurki wrzucić na wrzątek, obgotować 3-4 minuty, potem zmienić wodę i na
wrzątek wrzucić pokrojone w plasterki pod skosem marchewki (oczywiście
wcześniej umyte), i też gotować max. 4-5 minut.

Potem wrzucić marchewki i kurki na roztopione masełko, poddusić razem
parę minut, aż marchewka lekko zmięknie, dodać pół pęczka siekanej
zielonej pietruszki. Zamieszać, gotowe!

Dobre do kurczaka w sosie śmietanowym lub po prostu do chleba :-)

Fel

--
http://felinity.jogger.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co z kurek ?
jak Ty oceniasz?
(bez tematu)
co zamiast majonezu
marynowanie grzybów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »