| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-20 16:58:49
Temat: co z kurek ?kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych kurek z
lasu (grzyby).
przepisow mnostwo, ale prosze podajcie mi swoje sprawdzone, zebym nie
zmarnowal nabytku.
poza tym jak mrozicie kurki ? surowe czy gotowane ?
co do przepisow to moze byc szerokie spektrum, poczawszy od zup, poprzez
sosy, na jakis wykwintnych daniach skonczywszy :)
z gory dziekuje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-20 18:19:53
Temat: Re: co z kurek ?Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl>
> kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych kurek z
> lasu (grzyby).
podobnie jak ja w ten weekend
wczoraj zajadalismy sie kurkami w sosie smietanowym (proszkowy albo po
prostu w samej smietanie) przysmazonymi na patelni + chlebek, a dzisiaj
zrobilam jajecznice z kurkami, pycha i do tego takie sycace :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-20 18:46:19
Temat: Re: co z kurek ?W piękny wiosenny poranek dnia Mon, 20 Aug 2007 20:19:53 +0200, istota
zwiewna znana jako Natalia napisała:
> Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl>
>> kochani - dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem 1,5 kg. swiezych
>> kurek z lasu (grzyby).
>
> podobnie jak ja w ten weekend
> wczoraj zajadalismy sie kurkami w sosie smietanowym (proszkowy albo po
> prostu w samej smietanie) przysmazonymi na patelni + chlebek, a dzisiaj
> zrobilam jajecznice z kurkami, pycha i do tego takie sycace :)
Kurki wrzucić na wrzątek, obgotować 3-4 minuty, potem zmienić wodę i na
wrzątek wrzucić pokrojone w plasterki pod skosem marchewki (oczywiście
wcześniej umyte), i też gotować max. 4-5 minut.
Potem wrzucić marchewki i kurki na roztopione masełko, poddusić razem
parę minut, aż marchewka lekko zmięknie, dodać pół pęczka siekanej
zielonej pietruszki. Zamieszać, gotowe!
Dobre do kurczaka w sosie śmietanowym lub po prostu do chleba :-)
Fel
--
http://felinity.jogger.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |