| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-15 12:09:02
Temat: Re: bylo co z wątrobki - a co zrobilamDzieki wszystkim za przepisy. Niektóre wyglądały bardzo smacznie, inne
intrygująco (np. ten z winogronami). Pomyslałam jednak szybko co mam w domu
i zrobilam co następuje:
pociachalam tą wątrobke na drobno,
skroilam 3 mikroskopijne cebule
obralam 5 malych ziemniaczkow i:
na patelnie nalalalm olej
na olej wrzuciłam cebulkę, przesmazylam z minutke
potem wrzucilam wątróbkę
posypalam bialym pieprzem, chili i słodką papryką
wycisnęłam trzy ząbki czosnku
pokroilam ziemniaki w plasterki, dorzucilam
podlalam wodą, przykrylam...
po 10 minutach wrocilam, dorzucilam kostke czosnkowo majerankową Knorra
zamieszalam, przykrylam i poszlam.
po nastepnych 10 minutach wrocilam.
Rozilma do miski 2 jajka, wymieszalalm, wrzucilam na patelnie, wymieszalam,
posolilam, wymieszlaam i... nalozylam na talerze! Bylo pycha.
Agacie W. dziękuję za inspirację Makłowiczem...
Pozdr,
AP
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-19 15:49:43
Temat: Re: co z wątrobki
altf4 napisał(a) w wiadomości: ...
>OK a co z tymi paskami wędliny?
zostaja w sosie. Wskazane - zjesc.
Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |