« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-01 06:59:59
Temat: cukier puder - przechowywanie (grudy)Witam!
Zastanawiam sie nad problemem (jak w temacie) jak opakowac, w jakich
warunkach przetrzymywac przez dluzszy czas cukier puder zeby sie nie
powstala z niego jedna wielka bryla...
Jezeli proces powstawania grud jest nieunikniony to co zrobic zeby go
maksymalnie opoznic ?
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Crik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-01 07:27:26
Temat: Re: cukier puder - przechowywanie (grudy)
Użytkownik "Crik" <c r i k @ w p . p l> napisał w wiadomości
news:c4geig$amj$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Zastanawiam sie nad problemem (jak w temacie) jak opakowac, w jakich
> warunkach przetrzymywac przez dluzszy czas cukier puder zeby sie nie
> powstala z niego jedna wielka bryla...
> Jezeli proces powstawania grud jest nieunikniony to co zrobic zeby go
> maksymalnie opoznic ?
> Z gory dzieki
> Pozdrawiam
> Crik
>
>
A skąd masz taki staroświecki problem? Obecnie do cukru pudru dodają cosik
(jakieś E-ileś tam) i to się nazywa substancja przeciw zbrylująca czy jakoś
tak i ten cukier się nie zbryla.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-01 07:38:52
Temat: Re: cukier puder - przechowywanie (grudy)....
> A skąd masz taki staroświecki problem? Obecnie do cukru pudru dodają cosik
> (jakieś E-ileś tam) i to się nazywa substancja przeciw zbrylująca czy
jakoś
> tak i ten cukier się nie zbryla.
moze dodaja za malo ;-)
u mnie od zawsze jest ten problem ...
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-01 18:26:48
Temat: Re: cukier puder - przechowywanie (grudy)
"Crik" <c r i k @ w p . p l> skrev i meddelandet
news:c4ggrf$s72$1@inews.gazeta.pl...
> u mnie od zawsze jest ten problem ...
Moze masz duza wilgoc albo przechowywujesz cukier w nieodpowiednim
miejscu?
magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-02 10:33:39
Temat: Re: cukier puder - przechowywanie (grudy)> Witam!
> Zastanawiam sie nad problemem (jak w temacie) jak opakowac, w jakich
> warunkach przetrzymywac przez dluzszy czas cukier puder zeby sie nie
> powstala z niego jedna wielka bryla...
> Jezeli proces powstawania grud jest nieunikniony to co zrobic zeby go
> maksymalnie opoznic ?
> Z gory dzieki
> Pozdrawiam
> Crik
>
>
Witam!
Wrzuć do pojemnika z cukrem pudrem garć ryżu winiętą w gazę. Ja dodaję kilka
ziaren ryżu do solniczki. Ryż pochłania wilgoć.
pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-05 08:16:06
Temat: Re: cukier puder - przechowywanie (grudy)...
> Wrzuć do pojemnika z cukrem pudrem garć ryżu winiętą w gazę. Ja dodaję
kilka
> ziaren ryżu do solniczki. Ryż pochłania wilgoć.
> pzdr.
Dzieki serdeczne
O to wlasnie chodzilo
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |