| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-18 05:51:44
Temat: czosnekTo i ja się dołożę-przepis przywieziony z Bułgarii
Składniki:
-serek topiony (duży - 100g)
-główka czosnku
-majonez (ilość uzależniona od konsystencji jaką chcemy osiągnąć).
-sól do smaku
Wszystko razem miksujemy (składniki muszą mieć identyczną temperaturę, żeby
majonez się nie rozwarstwił).
Jako dodatek do wędlin i wędzonek-niezastąpiony.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-18 09:32:01
Temat: Re: czosnek
Fajny przepis, ale trochę kaloryczny. :-)
Ja robię tak: miksuję twaróg, dodaję trochę jogurtu naturalnego, do tego
wyciskam kilka ząbków czosnku, no i doprawiam. Też pyyyycha. Najbardziej
smakuje mi z chlebem razowym żytnim.
Pozdrawiam
Iwona
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-18 13:10:45
Temat: Re: czosnek> Fajny przepis, ale trochę kaloryczny. :-)
> Ja robię tak: miksuję twaróg, dodaję trochę jogurtu naturalnego, do tego
> wyciskam kilka ząbków czosnku, no i doprawiam. Też pyyyycha. Najbardziej
> smakuje mi z chlebem razowym żytnim.
spróbuj dorzucić natkę pietruszki
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |