| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-06 19:33:25
Temat: czosnkowa polewka na mrozWitam !
Nie pisze o moich przepisach bo pewnie nie ma sie czym chwalic, ale jest
zupka która mi wychodzi zawsze i jest bardzo dobra na mroz.
Znam ja z Czech, jest w ona w gospodzie. Polecam tym kótrzy wracaja z nart
aby zachaczyli na taka zupke.
moj przespi jest troszke zmodyfikowany.
- litr wody
- 2 kostki bulionowe z kury
- 1 spora cebula (drobna kostka)
- kilka ząbków czosnku (4-5 - krojone w cienniutkie plasterki)
- przyprawy (pieprz, maga)
- ser zołty tarty
- kilka plasterów szynki (pokrojone w paseczki)
- sporo grzanek (ja kroje chleb razowy w małe kostki i prace bez tłuszczu na
patleni)
Woda + kostki + cebula + czosnek = zagotowac. Doprawic do smaku.
Grzanki + szyneczka + serek + zalac bulionem. I to całą filozofia.
Pyszne .. i pozywne .. i na mrozy jak znalazł.
Polecam !
--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-06 20:13:03
Temat: Re: czosnkowa polewka na mrozW: news:cu5rt9$qmo$1@atlantis.news.tpi.pl
Od: balta <b...@U...pl>
Było:
...
> - 2 kostki bulionowe z kury
Tu spróbuj dać bulion ugotowany ze swieżych warzyw i przypraw oraz kury po
raz pierwszy gotowanej, a nie smak z wielokrotnie już wysysany z jej mięsa,
kości i innych części ciała.
...
> Woda + kostki + cebula + czosnek = zagotowac. Doprawic do smaku.
Zupa jest pycha, właśnie ją spróbowałem
> Grzanki + szyneczka + serek + zalac bulionem. I to całą filozofia.
> Pyszne .. i pozywne .. i na mrozy jak znalazł.
> Polecam !
Ja też - po drobnej korekcie ;-)
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Pomoc dla zagubionych http://evil.pl/pip/index.html
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-06 23:17:49
Temat: Re: czosnkowa polewka na mrozbalta wrote:
> - 2 kostki bulionowe z kury
===
W zasadzie masz racię, to będzie niewyobrażanie niepowtarzalne. Awansuję cię
na kreatora wyjątkowego smaku.
Tylko co koski bulionowe mają wspólnego z gotowaniem? To nie jest list na
prk. Może na pl.sci.chemia lub coś pokrewnego? Grupy pl.rec.brak_wyobraźni
jeszcze nie ma. Załóż.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 06:48:31
Temat: Re: czosnkowa polewka na mroz>
> > - 2 kostki bulionowe z kury
> ===
> W zasadzie masz racię, to będzie niewyobrażanie niepowtarzalne. Awansuję
cię
> na kreatora wyjątkowego smaku.
> Tylko co koski bulionowe mają wspólnego z gotowaniem? To nie jest list na
> prk. Może na pl.sci.chemia lub coś pokrewnego? Grupy pl.rec.brak_wyobraźni
> jeszcze nie ma. Załóż.
ot ... zabawny ....
--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-07 18:52:57
Temat: Re: czosnkowa polewka na mrozbalta wrote:
> ot ... zabawny ....
===
No popatrz, a tak chciałem być śmiertelnie poważny. Muszę jeszcze trochę
poćwiczyć.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |