Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czosnkowa polewka na mroz

Grupy

Szukaj w grupach

 

czosnkowa polewka na mroz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-06 19:33:25

Temat: czosnkowa polewka na mroz
Od: "balta" <b...@U...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam !
Nie pisze o moich przepisach bo pewnie nie ma sie czym chwalic, ale jest
zupka która mi wychodzi zawsze i jest bardzo dobra na mroz.
Znam ja z Czech, jest w ona w gospodzie. Polecam tym kótrzy wracaja z nart
aby zachaczyli na taka zupke.
moj przespi jest troszke zmodyfikowany.

- litr wody
- 2 kostki bulionowe z kury
- 1 spora cebula (drobna kostka)
- kilka ząbków czosnku (4-5 - krojone w cienniutkie plasterki)
- przyprawy (pieprz, maga)
- ser zołty tarty
- kilka plasterów szynki (pokrojone w paseczki)
- sporo grzanek (ja kroje chleb razowy w małe kostki i prace bez tłuszczu na
patleni)

Woda + kostki + cebula + czosnek = zagotowac. Doprawic do smaku.
Grzanki + szyneczka + serek + zalac bulionem. I to całą filozofia.
Pyszne .. i pozywne .. i na mrozy jak znalazł.
Polecam !


--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-06 20:13:03

Temat: Re: czosnkowa polewka na mroz
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: news:cu5rt9$qmo$1@atlantis.news.tpi.pl
Od: balta <b...@U...pl>
Było:

...

> - 2 kostki bulionowe z kury
Tu spróbuj dać bulion ugotowany ze swieżych warzyw i przypraw oraz kury po
raz pierwszy gotowanej, a nie smak z wielokrotnie już wysysany z jej mięsa,
kości i innych części ciała.

...

> Woda + kostki + cebula + czosnek = zagotowac. Doprawic do smaku.

Zupa jest pycha, właśnie ją spróbowałem

> Grzanki + szyneczka + serek + zalac bulionem. I to całą filozofia.
> Pyszne .. i pozywne .. i na mrozy jak znalazł.
> Polecam !

Ja też - po drobnej korekcie ;-)

--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Pomoc dla zagubionych http://evil.pl/pip/index.html
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-06 23:17:49

Temat: Re: czosnkowa polewka na mroz
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

balta wrote:

> - 2 kostki bulionowe z kury
===
W zasadzie masz racię, to będzie niewyobrażanie niepowtarzalne. Awansuję cię
na kreatora wyjątkowego smaku.
Tylko co koski bulionowe mają wspólnego z gotowaniem? To nie jest list na
prk. Może na pl.sci.chemia lub coś pokrewnego? Grupy pl.rec.brak_wyobraźni
jeszcze nie ma. Załóż.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-07 06:48:31

Temat: Re: czosnkowa polewka na mroz
Od: "balta" <b...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> > - 2 kostki bulionowe z kury
> ===
> W zasadzie masz racię, to będzie niewyobrażanie niepowtarzalne. Awansuję
cię
> na kreatora wyjątkowego smaku.
> Tylko co koski bulionowe mają wspólnego z gotowaniem? To nie jest list na
> prk. Może na pl.sci.chemia lub coś pokrewnego? Grupy pl.rec.brak_wyobraźni
> jeszcze nie ma. Załóż.

ot ... zabawny ....

--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-07 18:52:57

Temat: Re: czosnkowa polewka na mroz
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

balta wrote:

> ot ... zabawny ....
===
No popatrz, a tak chciałem być śmiertelnie poważny. Muszę jeszcze trochę
poćwiczyć.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

polecam omlet z serem
Tort inny niż zawsze :) (jaki?)
Skwarki w smalcu
Przepis na jeżyki - gdzie?
skrzydełka w miodzie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »