| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-06-21 14:35:58
Temat: Re: delikatny biszkopt-jak?Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0c6d.000001a6.42b8244c@newsgate.onet.pl...
> Na boki nie pójdzie, ale po otwarciu zamka się porozrywa. Galaretka
> dobrze
> przylega do wszystkiego (dyć to klej:))Chyba lepiej posmarować (tak
> jak w
> życiu)
Jak nie chcesz zyby się porozrywała, to zanim otworzysz trotownicę
cienkim nożem oddziel galaretkę od brzegow - ja tak robię i jest ok.
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-06-21 16:15:43
Temat: Re: delikatny biszkopt-jak?Dnia 21 Jun 2005 16:29:33 +0200, Waćpanna lub Waćpan
*t...@p...onet.pl*, w wiadomości
news:<news:0c6d.000001a6.42b8244c@newsgate.onet.pl> zawarł, co następuje:
>> najlepiej wylewać, gdzy
>> jest taka... śluzowata :) Jeśli biszkopt masz upieczony bez smarowania boków
>> w tortownicy i dobrze on przylega, to na boki nie pójdzie.
>
> Na boki nie pójdzie, ale po otwarciu zamka się porozrywa. Galaretka dobrze
> przylega do wszystkiego (dyć to klej:))Chyba lepiej posmarować (tak jak w
> życiu)
Nożem ją dookoła.
> A na to bita śmietana?
> Czyż tak?
Na biszkopt. A na to dopiero owoce i galaretka. Ja tak lubię, ale nie wiem,
jakie Ty masz plany.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-06-22 06:21:02
Temat: Re: delikatny biszkopt-jak?
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0c6d.00000183.42b81a72@newsgate.onet.pl...
> >
> > pozdrawiam i udanego biszkoptu życzę (np. z truskawkami i galaretką;-)
> > Basia
> >
> >
> Tu sie podłączę z pytaniem: czy, jeśli na wystygnięty ,ale jeszcze w
> tortownicy biszkopt wylać galaretkę (z truskawkami), to on nie rozmięknie
> zbytnio zanim g. stężeje? Czy ona bokami nie wyciecze?
Tak jak pisała Tatiana, najlepiej jest wylewać, czy wręcz wykładać galaretkę
jak już tężeje, bo zbyt wcześnie wylana galaretka powoduje, że owoce
podpływają do góry a jesliw ylewa się ją dodatkowo na krem czy bitą
śmietanę, to jeszcze robi się mętna, bo podpłukuje ten krem.
Ja osoboście też wolę najpierw posmarować biszkopt bitą smietaną albo lekkim
białym kremem, a dopiero na to owoce i galaretka.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |