Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do tych co piekli chleb-pilne

Grupy

Szukaj w grupach

 

do tych co piekli chleb-pilne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-05 11:17:57

Temat: do tych co piekli chleb-pilne
Od: <o...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Takie to pilne bo zakwas do chleba juz sie zrobil a ja mam takie oto pytanie:
W moim przepisie na chleb bylo(przepis byl kiedys na grupie):
90dag maki razowej pszennej i 30dag żytniej lub 1,20 samej pszennej.
A czy wyjdzie z samej żytniej albo pół na pół?
I jaki by to mialo wplyw na smak czy wyglad chleba-bylby mniej pulchny czy
bardziej kwasny, w piekarnich sprzedaja przeciez "chleb żytni"
-bo jak sie nie da z samej żytniej to bede musiala leciec po pracy przez poł
miasta po te pszenna razowa make :(
Pozdrowionka
Nina


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-05 11:31:27

Temat: Re: do tych co piekli chleb-pilne
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Z samej żytnie też się da, ale będzie to chleb mocno kwaśny i ciężki no i
raczej nie będzie pulchny.
Robiłam chleb z samej mąki żytniej razowej, jest bardzo dobry do miodu a
smak ma troche jak pumpernikiel i smakuje krojony w takie cienkie kromeczki.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kawa z kardamonem?
szybkie kluski
OT - dzisiaj Agaty :)
przepis na pyzy????
chilli Herbatki wyprobowalam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »