| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-05 11:17:57
Temat: do tych co piekli chleb-pilneWitam!
Takie to pilne bo zakwas do chleba juz sie zrobil a ja mam takie oto pytanie:
W moim przepisie na chleb bylo(przepis byl kiedys na grupie):
90dag maki razowej pszennej i 30dag żytniej lub 1,20 samej pszennej.
A czy wyjdzie z samej żytniej albo pół na pół?
I jaki by to mialo wplyw na smak czy wyglad chleba-bylby mniej pulchny czy
bardziej kwasny, w piekarnich sprzedaja przeciez "chleb żytni"
-bo jak sie nie da z samej żytniej to bede musiala leciec po pracy przez poł
miasta po te pszenna razowa make :(
Pozdrowionka
Nina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-05 11:31:27
Temat: Re: do tych co piekli chleb-pilneZ samej żytnie też się da, ale będzie to chleb mocno kwaśny i ciężki no i
raczej nie będzie pulchny.
Robiłam chleb z samej mąki żytniej razowej, jest bardzo dobry do miodu a
smak ma troche jak pumpernikiel i smakuje krojony w takie cienkie kromeczki.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |