Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dynia

Grupy

Szukaj w grupach

 

dynia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-01-23 17:27:10

Temat: dynia
Od: "Krycha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam :-)
kiedyś był na grupie przepis co zrobić z dynią, aby przechować ją w
słoikach.
Piec w foli w piekarniku, potem zeskrobać zez skórki, zmiksować doprawić
ewentualnie solą i cukrem,
do słoików i pasteryzować.
Tak zrobiłam dwa lata temu.
W tym roku chciałabym ominąć to pieczenie w folii w piekarniku, ale również
nie dodawać
np. wody, aby rozmiękczyć dynie.
Macie jakieś inne pomysły na to, aby dynię "schować" do słoików?

Pozdrawiam Krycha.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-01-23 21:52:22

Temat: Re: dynia
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 23 Jan 2008 18:38:55 +0100, Panslavista napisał(a):
> Można też zagęszczać z
> dodatkiem cukru na marmoladę samą dynię lub z owocami.

Zrobiłam raz dżem z dyni i moreli - pół na pół. Nie zagęszczałam, użyłam
Żelfixu (inne tego typu rzeczy to badziewie straszne - próbowałam). Dżem
dzięki dyni miał aksamitną konsystencję, łagodny smak, no i objetość nie do
pogardzenia :-D
I co za pychota...


--
XL wiosenna
===========================================
Adres na WP nieaktywny. Priv tylko na e...@o...pl
Pozdrawiam podszywki - produkujcie sie dalej, nie mam nic przeciwko temu,
byle było mądrze :-P

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-01-24 09:32:11

Temat: Re: dynia
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 23 Jan 2008 23:04:16 +0100, Panslavista napisał(a):

> Path: atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
> From: "Panslavista" <p...@w...pl>
> Newsgroups: pl.rec.kuchnia
> Subject: Re: dynia
> Date: Wed, 23 Jan 2008 23:04:16 +0100
> Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
> Lines: 16
> Message-ID: <fn8dnk$o7k$1@atlantis.news.tpi.pl>
> References: <fn7tno$e3n$1@nemesis.news.tpi.pl> <fn7ufb$flj$1@nemesis.news.tpi.pl>
<9vubvm7tr6gk$.wneoko3lw4e7.dlg@40tude.net>
> NNTP-Posting-Host: abdb193.neoplus.adsl.tpnet.pl
> X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1201125940 24820 83.6.243.193 (23 Jan 2008 22:05:40
GMT)
> X-Complaints-To: u...@t...pl
> NNTP-Posting-Date: Wed, 23 Jan 2008 22:05:40 +0000 (UTC)
> X-Priority: 3
> X-MSMail-Priority: Normal
> X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
> X-Antivirus: avast! (VPS 080123-2, 2008-01-23), Outbound message
> X-Antivirus-Status: Clean
> Xref: atlantis.news.tpi.pl pl.rec.kuchnia:278418
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomo?ci
> news:9vubvm7tr6gk$.wneoko3lw4e7.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 23 Jan 2008 18:38:55 +0100, Panslavista napisał(a):
>>> Można też zagęszczać z
>>> dodatkiem cukru na marmoladę sam? dynię lub z owocami.
>>
>> Zrobiłam raz dżem z dyni i moreli - pół na pół. Nie zagęszczałam, użyłam
>> Żelfixu (inne tego typu rzeczy to badziewie straszne - próbowałam). Dżem
>> dzięki dyni miał aksamitn? konsystencję, łagodny smak, no i objeto?ć nie
> do
>> pogardzenia :-D
>> I co za pychota...
>
> Zgoda w tym przypadku, podszywaczu.

To nie do mnie - a dżem był mój.
--
XL wiosenna
===========================================
Adres na WP nieaktywny. Priv tylko na e...@o...pl
Pozdrawiam podszywki - produkujcie sie dalej, nie mam nic przeciwko temu,
byle było mądrze :-P

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nia jagnięcina
chleb - konsystencja ciasta..
Re: Z prasy branżowej - Dobre soki domowe - TeSO
Flaczki bez flaków
coś na randkę - kolacja - kucharski laik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »