« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-20 12:31:17
Temat: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)4 ŕ 6 personnes
skladniki :
2 litry tlustego mleka
180g ryzu "rond" czyli "okraglego" :)
200g drobnego cukru
2 lyzki cynamonu
30g masla
sol
"Teurgoule"
Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i zapiecze...
autor Jose Michelle
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-20 13:13:10
Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)> Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i zapiecze...
>
czyli to to samo, co nasz ryz z jablkami, tylko po prostu bez jablek. jakby
dac jablka na ryz, posypac cynamonem i zakryc druga czescia ryzu, to
wyszloby to, co u mnie w domu jest od zarania dziejow :))
Pozdrawiam
Mapetka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-20 13:28:53
Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)> > Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> > wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> > calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> > piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i
zapiecze...
> >
>
> czyli to to samo, co nasz ryz z jablkami, tylko po prostu bez
jablek. jakby
> dac jablka na ryz, posypac cynamonem i zakryc druga czescia ryzu, to
> wyszloby to, co u mnie w domu jest od zarania dziejow :))
Nie zawsze stać było na mleko ale od wieków pamiętam.
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-20 13:42:54
Temat: Re: fr.Qwax <...@...q> napisał(a):
> > > Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> > > wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> > > calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> > > piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i
> zapiecze...
> Nie zawsze stać było na mleko ale od wieków pamiętam.
>
> Pozdrawiam
> Qwax
Jak bida przycisła to i czasem nie stać było na ryż... Ale potrawa zawszeć,
czy z ryżem czy bez, w najtrudniejsze czasy na stole być musiała...
Pamiętam jak dzisiaj...
pozdr,
nudny grzesio
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-20 16:04:49
Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:acapv9$bh1$1@news.tpi.pl...
szkoda tylko, ze Toto tak dlugo musi sie zapiekac.
Mechcia
jak mnie przycisnie to robie ryz z jablkami na patelni i polewam przed
konsumpcja smietana z cynamonem i cukrem waniliowym.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-20 18:16:11
Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
>
>
>szkoda tylko, ze Toto tak dlugo musi sie zapiekac.
>
>
>Mechcia
>jak mnie przycisnie to robie ryz z jablkami na patelni i polewam przed
>konsumpcja smietana z cynamonem i cukrem waniliowym.
>
u nas to sie po prostu nazywa rice pudding. takie pieczone dlugo.
z galka na wierzchu. nie cala, nie cala.....starta
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |