Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-20 12:31:17

Temat: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

4 ŕ 6 personnes

skladniki :

2 litry tlustego mleka
180g ryzu "rond" czyli "okraglego" :)
200g drobnego cukru
2 lyzki cynamonu
30g masla
sol

"Teurgoule"
Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i zapiecze...

autor Jose Michelle









› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-20 13:13:10

Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i zapiecze...
>

czyli to to samo, co nasz ryz z jablkami, tylko po prostu bez jablek. jakby
dac jablka na ryz, posypac cynamonem i zakryc druga czescia ryzu, to
wyszloby to, co u mnie w domu jest od zarania dziejow :))
Pozdrawiam
Mapetka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-20 13:28:53

Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Od: "Qwax" <...@...q> szukaj wiadomości tego autora

> > Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> > wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> > calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> > piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i
zapiecze...
> >
>
> czyli to to samo, co nasz ryz z jablkami, tylko po prostu bez
jablek. jakby
> dac jablka na ryz, posypac cynamonem i zakryc druga czescia ryzu, to
> wyszloby to, co u mnie w domu jest od zarania dziejow :))

Nie zawsze stać było na mleko ale od wieków pamiętam.

Pozdrawiam
Qwax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-20 13:42:54

Temat: Re: fr.
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qwax <...@...q> napisał(a):

> > > Zagotowac mleko z maslem i zostawic do oziebienia. W misce
> > > wymieszac uczciwie ryz, cynamon, cukier i szczypte soli. zalac
> > > calosc mlekiem. Wstawic do nagrzanego srednio (5-6 termostat)
> > > piekarnika i zapomniec przez 3-4 godziny az sie zezloci i
> zapiecze...

> Nie zawsze stać było na mleko ale od wieków pamiętam.
>
> Pozdrawiam
> Qwax

Jak bida przycisła to i czasem nie stać było na ryż... Ale potrawa zawszeć,
czy z ryżem czy bez, w najtrudniejsze czasy na stole być musiała...
Pamiętam jak dzisiaj...

pozdr,
nudny grzesio

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-20 16:04:49

Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:acapv9$bh1$1@news.tpi.pl...


szkoda tylko, ze Toto tak dlugo musi sie zapiekac.


Mechcia
jak mnie przycisnie to robie ryz z jablkami na patelni i polewam przed
konsumpcja smietana z cynamonem i cukrem waniliowym.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-20 18:16:11

Temat: Re: fr."Teurgoula" zapiekany ryz z cynamonem inaczej (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>
>szkoda tylko, ze Toto tak dlugo musi sie zapiekac.
>
>
>Mechcia
>jak mnie przycisnie to robie ryz z jablkami na patelni i polewam przed
>konsumpcja smietana z cynamonem i cukrem waniliowym.
>

u nas to sie po prostu nazywa rice pudding. takie pieczone dlugo.
z galka na wierzchu. nie cala, nie cala.....starta

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Od Francuzow salatka (sos na bazie piwa i ser blue)
Dziwne wrażenie ;-)
tiramisu
Jadłospis.
aceto balsamico z Modeny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »