| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-17 15:46:06
Temat: Re: gdzie zapiekanka z czerwona soczewica
Anna <a...@r...fm> wrote in message news:3BA5BB66.A9DC511F@rmf.fm...
>
> a ja ja juz robilam ;)))
> tylo czerwona soczewice zastapilam nie-czerwona
>
musze sprobowac z brazowa soczewica. Jakbym robila z brazowa, to pewnie nie
na pomidorach, a np przysmazylabym cebuli, dodala soczewicy, rosolku i
bialego wina. Brazowa soczewica lubi biale wino wytrawne. Pewnie dluzej sie
dusi. Przypomniala mi sie tez wielokrotnie sprawdzona salatka z soczewicy -
podaje osobno
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-18 11:12:18
Temat: Re: gdzie zapiekanka z czerwona soczewica
> > > > Hej ludziska i ludzinie,
> > > >
> > Będę robił jutro, o ile szef nie postanowi inaczej i nie będę miał czasu
> > na zakupy.
> napisz jak wyszlo! Pozdrowienia dla szefa :-)
jako, że szefa zmogła grypa wydobyłem się z roboty punktualnie. Jadło
zmajstrowałem wg przepisu, odważone. Tylko zamiast cheddaru dałem goudę
(cheddaru nie lubię) z cracersami Tuc i dodałem oregano do jarzyn, bo mi
tak pasowało. Pomidory wyszły z puchy, bo nie chciało mi się innych
szukać, a w moim rodzimym sklepie gdzie na zakupach byłem, znalazłem
tylko holenderskie blade twarze.
Wyszło świetne! Proporcje chyba będę musiał zmienić, bo wyszła góra
jarzyn i nie taka górka soczewicy. Następnym razem dam trochę mniej
jarzyn, bo wyszły z tego dwa gary zapiekanki, które zostały zeżarte
przez 5 osób (wg propozycji z ryżem, ale gotowanym w rosole). Znaczy
jeden gar jeszcze się ostał i mam nadzieję, że mi coś zostawią.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |