« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-24 15:38:26
Temat: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?witam
chciałabym zadebiutowac w domu z dziedzinie gołabki takie zmieskiem i
ryzem ,tylko w jakies kapuscie?włoska czy pekinska?
moze macie jakies sprawdzone ,proste przepsiy na pyszne gółębie?
dzieki
pzdr
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-24 16:01:14
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ct34jj$lif$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> chciałabym zadebiutowac w domu z dziedzinie gołabki takie zmieskiem
i
> ryzem ,tylko w jakies kapuscie?włoska czy pekinska?
> moze macie jakies sprawdzone ,proste przepsiy na pyszne gółębie?
> dzieki
Mój super przepis ;)
Mięso (karkówkę) mielisz i doprawiasz solą, pieprzem, majerankiem +
odrobina sosu sojowego lub magi, formujesz "kotlety".
Kapustę w całości gotujesz chwilę tak aby można łatwo oddzielić
liście.
Owijasz mięso kapustą i delikatnie podsmażasz na maśle tak aby kapusta
nabrała gdzieniegdzie lekko brązowego kolorku.
Podsmażone gołąbki przekładasz do garnka zalewasz wodą dodajesz pęczek
pokrojonego koperku, ziele angielskie (nie za dużo 2-3 szt. ) i
gotujesz, aż kapusta zmięknie. Wyciągasz gołąbki, doprawiasz do smaku
sos i zaciągasz go zasmażką (masło + mąka).
Cudowny koperkowo-maślany smak !!!
Pycha ;)
Pozdrawiam
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 16:06:06
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?
> Mięso (karkówkę)
zapomnialam dodac ze w grę wchodzi tylko mieso mielone drobiowe .
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 17:51:32
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?On Mon, 24 Jan 2005 16:38:26 +0100, pamana <p...@w...pl>
wrote:
>witam
>chciałabym zadebiutowac w domu z dziedzinie gołabki takie zmieskiem i
>ryzem ,tylko w jakies kapuscie?włoska czy pekinska?
Włoska ;-)
--
Catalina
gg # 186839
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 18:04:53
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?pekińska jest łatwiejsza w obróbce ... ale włoska - moim zdaniem -
smaczniejsza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 19:49:30
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ct34jj$lif$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> chciałabym zadebiutowac w domu z dziedzinie gołabki takie zmieskiem
> i ryzem ,tylko w jakies kapuscie?włoska czy pekinska?
> moze macie jakies sprawdzone ,proste przepsiy na pyszne gółębie?
> dzieki
Ja robię ze zwykłej, ale słyszałam opinię że włoska jest bardzo dobra.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 19:56:15
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?Użytkownik pamana napisał:
>
>> Mięso (karkówkę)
>
> zapomnialam dodac ze w grę wchodzi tylko mieso mielone drobiowe .
> p.
I nie zapomnij dodac kilka (kilkanaście) suszonych grzybów + wywar z
tych grzybów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-26 11:30:32
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?włoska czy pekinska?
Zdecydowanie wloska. Pekinska ma twarde wlokna, utrudniajace komfortowe
jedzenie mimo uprzedniego zblanszowania. Ostatnio to przetrenowalem.
Natomiast alternatywnie do ryzu, ktory jest zwykle dodawany, propnuje
soczewice. Ja dalem na ~30 dkg miesa mielonego 2 paczuszki soczewicy - jedna
zmielilem a druga zostawilem zeby bylo ja widac. Wyszlo bdb.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-26 14:06:06
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?> witam
> chciałabym zadebiutowac w domu z dziedzinie gołabki takie zmieskiem i
> ryzem ,tylko w jakies kapuscie?włoska czy pekinska?
> moze macie jakies sprawdzone ,proste przepsiy na pyszne gółębie?
> dzieki
> pzdr
> p.
----------
Moim zdaniem gołąbki niezależnie od rodzaju kapusty są pyszne. Ja
dzięki "ściągawkom" z tej grupy zmodyfikowałam swoje. Mianowicie ryż łączę z
kaszą jęczmienną pół na pół i gotuję w wywarze z grzybów ( na ucho dodam, że
może być kostka grzybowa :-) ). Mieszam z mięsem , doprawiam. Robie gołąbki.
Zapiekam w piekarniku. Dzięki temu kapusta nie jest "taka rozlazła". Podaję
koniecznie z sosem bosssskim wg przepisu Sowy.:-) Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-26 16:03:05
Temat: Re: gołąbki z miesem mielonym i ryżem w kapuscie pekińskiej lub włoskiej?
> Zapiekam w piekarniku. Dzięki temu kapusta nie jest "taka rozlazła". Podaję
> koniecznie z sosem bosssskim wg przepisu Sowy.:-) Pozdrawiam Areta
>
a jaki to sosik ???
pozdr tuch :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |