Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia grahamki

Grupy

Szukaj w grupach

 

grahamki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-11 13:01:12

Temat: grahamki
Od: "Kasia A." <k...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam. Mam w domu kilka sztuk grahamków niezbyt smacznych, takich
kluchowatych. Pomyślałam, że można je wysuszyć i zemleć w maszynce, a potem
użyć do pieczenia biszkopta. Mój mąż ma w czwartek urodziny byłoby jak
znalazł. Czy taka "bułka" tarta z powodzeniem zastąpi mąkę? A może ktoś
piekł taki biszkopt i podzieli się przepisem.

Pozdrawiam
Kasia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-12 07:14:16

Temat: Re: grahamki
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Biszkoptu z jakiekolwiek tartej bulki nie robilam, ale czasem nadmiar
grahamek suszę, miele i wykorzystuje jako tartą bulke do panierowania,
wysypywania foremek.

Co do ciasta, to tak mi sie wydaje, ze raczej jakies kruche ciasto mozna
zrobic z tartą bulka, biszkopt musi byc delikatny.


pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Trutka
MIKROFALA
Dip
potworny zakalec
[SPAM]Działki nad morzem 12 tyś.zł/1104 ,1058 ,1045 ,1058 m/kw .ŚMIECHÓW.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »