| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-03 12:38:51
Temat: help - czym tu zaskoczyć - a czasu mało - urodzinki mężaWitam
Męża zaskoczyć nie mogę bo będzie pomagał, ale ze znajomymi siadamy czasami
i podjadamy smakowitości. Teraz na mnie kolej - urodzinki jutro, wieczorem
goście a ja zupełnie pusto mam w głowie... chodza za mną owoce morza albo
cos z mięs ...
Pomóżcie - proszę
Joaśka
(z pustą głową)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-03 13:15:20
Temat: Re: help - czym tu zaskoczyć - a czasu mało - urodzinki męża> Witam
> Męża zaskoczyć nie mogę bo będzie pomagał, ale ze znajomymi siadamy czasami
> i podjadamy smakowitości. Teraz na mnie kolej - urodzinki jutro, wieczorem
> goście a ja zupełnie pusto mam w głowie... chodza za mną owoce morza albo
> cos z mięs ...
> Pomóżcie - proszę
> Joaśka
> (z pustą głową)
>
To ja bym już wybrała "albo coś z mięs". Wszystko zależy od tego, czy chcesz
ich nakarmić czy zaskoczyć. W opcji drugiej bym proponowała wydrążone (choć nie
do końca - troszkę miąższu zostaw) połówki kilku pomarańczy nafaszerować
mieloną karkówką wymieszaną z orzechami ziemnymi i dużą ilością czosnku. Całość
upiec w piekarniku w temp. 200 st. C tak długo, aż się mięso zrumieni. A jak
chcesz im dać jeść to polędwicę wołową (ew. schab wieprzowy) rozbitą w duże
kotlety doprawić solą i pieprzem, obsmażyć z jednej strony, przełożyć na drugą
i obficie posypać pokrojonymi świeżymi owocami południowymi (kiwi, banan,
pomarańcza itp.), a na to dużoooo startego żółtego sera. Całość zapiec i w obu
wypadkach podać z frytkami lub kolorowym ryżem. Do tego surówka, a całość
szybko i efektownie!
Pzdr
Kundzia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-03 14:12:19
Temat: Re: help - czym tu zaskoczyć - a czasu mało - urodzinki męża
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:082a.00004237.3c345967@newsgate.onet.pl...
> > Witam
> > Męża zaskoczyć nie mogę bo będzie pomagał, ale ze znajomymi siadamy
czasami
> > i podjadamy smakowitości. Teraz na mnie kolej - urodzinki jutro,
wieczorem
> > goście a ja zupełnie pusto mam w głowie... chodza za mną owoce morza
albo
> > cos z mięs ...
> > Pomóżcie - proszę
> > Joaśka
> > (z pustą głową)
> >
> To ja bym już wybrała "albo coś z mięs". Wszystko zależy od tego, czy
chcesz
> ich nakarmić czy zaskoczyć. W opcji drugiej bym proponowała wydrążone
(choć nie
> do końca - troszkę miąższu zostaw) połówki kilku pomarańczy nafaszerować
> mieloną karkówką wymieszaną z orzechami ziemnymi i dużą ilością czosnku.
Całość
> upiec w piekarniku w temp. 200 st. C tak długo, aż się mięso zrumieni. A
jak
> chcesz im dać jeść to polędwicę wołową (ew. schab wieprzowy) rozbitą w
duże
> kotlety doprawić solą i pieprzem, obsmażyć z jednej strony, przełożyć na
drugą
> i obficie posypać pokrojonymi świeżymi owocami południowymi (kiwi, banan,
> pomarańcza itp.), a na to dużoooo startego żółtego sera. Całość zapiec i w
obu
> wypadkach podać z frytkami lub kolorowym ryżem. Do tego surówka, a całość
> szybko i efektownie!
>
>
> Pzdr
>
> Kundzia
Dzięki bardzo. A z czym podać te pomarańczki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-03 15:28:01
Temat: Re: help - czym tu zaskoczyć - a czasu mało - urodzinki męża
k...@p...onet.pl wrote:
> W opcji drugiej bym proponowała wydrążone (choć nie
> do końca - troszkę miąższu zostaw) połówki kilku pomarańczy nafaszerować
> mieloną karkówką wymieszaną z orzechami ziemnymi i dużą ilością czosnku. [..]
polowki ze skórka jesli rozumiem? a czy mieso nie dostanie troszke
gorzkiego posmaczku od tej skórki?
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-03 16:35:17
Temat: Re: help - czym tu zaskoczy? - a czasu ma?o - urodzinki m??a
>
>polowki ze skórka jesli rozumiem? a czy mieso nie dostanie troszke
>gorzkiego posmaczku od tej skórki?
>pzdr
>agi
ale co Ty, skorka pomaranczowa jakos tak robi, ze calosc staje
sie wytrawna...zaraz ide robic steki indycze w kokosie...nie wiem
zupelnie jak to zrobie, ale dorzuce czosnku, cebuli, swieze
morele, troche curry i z pol pomaranczy...
kokos jest w formie "creamed coconut"
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-03 23:51:14
Temat: Re: help - czym tu zaskoczy? - a czasu ma?o - urodzinki m??a>
> >
> >polowki ze skórka jesli rozumiem? a czy mieso nie dostanie troszke
> >gorzkiego posmaczku od tej skórki?
Oczywiście, że ze skórką, tyle tylko, że jak się będzie usuwało miąższ to
trzeba go tak ze 3 mm zostawić.
> ale co Ty, skorka pomaranczowa jakos tak robi, ze calosc staje
> sie wytrawna...
Otóż to!!! Krysia ma rację - całość pachnie fenomenalnie!
A podać je można z frytkami - w zasadzie sztućce przy drugiej połówce
pomarańczy zaczynają przeszkadzać, więc frytyki będą pasowały.
Pzdr
Kundzia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-04 07:34:51
Temat: Re: help - czym tu zaskoczy? - a czasu ma?o - urodzinki m??a
>> ale co Ty, skorka pomaranczowa jakos tak robi, ze calosc staje
>> sie wytrawna...
>
>Otó? to!!! Krysia ma racj? - ca?o?? pachnie fenomenalnie!
>
>A poda? je mo?na z frytkami - w zasadzie sztu?ce przy drugiej po?ówce
>pomara?czy zaczynaj? przeszkadza?, wi?c frytyki b?d? pasowa?y.
>
>
ja wczoraj zrobilam te indycze steki z kokosem, morelami,
pomarancza, steki obtoczylam w curry, obsmazylam szybki, na tej
samej patelni obsmazylam cebule/czosnek, w rondlu szerokim, zeby
byla tylko jedna warsrwa , polozylam te indycze kawalki, na to
sos, z czysczenia patelni, na to cebyla/czosnek, na to morele w
1/2 - byly dosc kwasne, na to kawalki pomaranczy - w sumie
zuzylam 3 PLASTERKI pomaranczy, na to mleko kokosowe, na to
przykrywka. I poszlam precz, tzn czytac. mieso okazalo sie
kruche, sos zagescilam fachowo - sojowy sos, sherry plus maka
kartoflana...
u nas frytek do tego dziecko by nie jadlo, bo ono MUSI kartofle
rozgniatac w dobrym sosiku...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-04 09:43:12
Temat: Re: help - czym tu zaskoczy? - a czasu ma?o - urodzinki m??a
k...@p...onet.pl wrote:
> > >polowki ze skórka jesli rozumiem? a czy mieso nie dostanie troszke
> > >gorzkiego posmaczku od tej skórki?
> > ale co Ty, skorka pomaranczowa jakos tak robi, ze calosc staje
> > sie wytrawna...
>
> Otóż to!!! Krysia ma rację - całość pachnie fenomenalnie!
>
No wlasnie skusilo mnie bo lubie przepisy z cytrusami, tye, ze ja zawsze
pozbywalam sie blonek i skórki aby nie bylo gorzkiego posmaku- tak mnie
kiedys nauczono i stad sie zastanawialam czy jednak nie bedzie. Dzieki
dziewczny za odpowiedz. Wizualnie przepis spodobal mi sie bardzo-
wypróbuje na pewno.
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |