Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ile porcji z przepisu A.L. ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ile porcji z przepisu A.L. ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-18 13:38:06

Temat: ile porcji z przepisu A.L. ?
Od: "Dorcia" <d...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora

Poratujcie, mam ochotę zrobić "parówki w cieście" wg przepisu A.L. ale nie
wiem na ile parówek jest to ciasto :(
i co do nich pasuje ( jakieś sałatki )?

pozdr,dorcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-18 13:56:19

Temat: Re: ile porcji z przepisu A.L. ?
Od: "Anet" <a...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorcia" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:cni8pe$3fg$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Poratujcie, mam ochotę zrobić "parówki w cieście" wg przepisu A.L. ale nie
> wiem na ile parówek jest to ciasto :(
> i co do nich pasuje ( jakieś sałatki )?
>
> pozdr,dorcia
>
Mi starcza na około 16 , zależy od grubości ciasta i wielkości parówek. Ja
używam Morlin drobiwe czy coś takiego (takie krótkie). Ostatnio robiłam z
sałatką z surowego kalafira z czosnkiem. Było pyszne.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-18 13:57:58

Temat: Re: ile porcji z przepisu A.L. ?
Od: "Dorcia" <d...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anet" <a...@f...pl> napisał w wiadomości
news:cni9n5$9t8$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> Mi starcza na około 16 , zależy od grubości ciasta i wielkości parówek. Ja
> używam Morlin drobiwe czy coś takiego (takie krótkie). Ostatnio robiłam z
> sałatką z surowego kalafira z czosnkiem. Było pyszne.
>
Ok, dzięki.
Napisz mi jeszcze coś bliżej o tym kalafiorze, a to ciasto takiej grubości
jak na pierogi tak ?

pozdr,dorcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-18 14:06:33

Temat: Re: ile porcji z przepisu A.L. ?
Od: "Anet" <a...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ok, dzięki.
> Napisz mi jeszcze coś bliżej o tym kalafiorze, a to ciasto takiej grubości
> jak na pierogi tak ?
>
> pozdr,dorcia

Ciasto dokładnie jak na pierogi. A ten kalafior to przepis zasłyszany (nigdy
wcześniej nie jadłam surowego, takowy wydawał mi się nie jadalny). Bierzemy
surowy kalafir, szatkujemy (ja mam taką ręczną maszynkę z korbka do warzyw),
cebula drobno pokrojona, czosnek, duużo koperku, przyprawy, majonez i
śmietana. I to chyba tyle. Pewnie na grupie ktoś ma dokladniejszy przepis bo
ja to tak na oko. Ale polecam naprawdę smaczna.

Anet
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prośba o pomoc w znalezieniu przepisu - domowe KFC ;-)
gdzie kupić żeliwną patelnię
prekomurska gibanica
Troszke OT i NTG ale sie pochwale.
Bożole nuwo !!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »