Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia indyk (piers) z morela

Grupy

Szukaj w grupach

 

indyk (piers) z morela

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-03 17:46:01

Temat: indyk (piers) z morela
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cos, jak dla mnie, nowego.

Na tydzien (lub kilka dni) przed przygotowaniem tego dania, suszone morele
nalezy zamoczyc w rumie (i tak maja sobie w tym rumie lezec).
Piers z indyka, pokrojona w plastry, nie za grube ( jesli po rozbiciu
wychodza zbyt duze platy, przekroic na pol). Posolic, popieprzyc, mozna
posypac troche vegeta.Po srodku kazdego kawalka ulozyc po jednej moreli, i
zawinac jak roladki.
Na patelni rozgrzac olej, lub oliwe, ulozyc przypruszone maka roladki
podsmazyc.
Do smazenie mozna dodac rumu w ktorym moczyly sie morele. mnie, pomimo ze
raczej nie gustuje w tego typu polaczeniach, smakowalo. Do tego podac np ryz
(maka ktora przypruszone sa roladki, z rumem i tluszczem powinna zrobic sos,
do ktorego mozna dodac jakas ostra przyprawe, i podac do ryzu)

Marta.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cookies z kawałkami czekolady i z białą czekoladą (P)
gofry??????
Goloneczka
Biszkopt - szybkie i proste wykonanie
jeszcze jedna zupa serowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »