| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-03 17:46:01
Temat: indyk (piers) z morelaCos, jak dla mnie, nowego.
Na tydzien (lub kilka dni) przed przygotowaniem tego dania, suszone morele
nalezy zamoczyc w rumie (i tak maja sobie w tym rumie lezec).
Piers z indyka, pokrojona w plastry, nie za grube ( jesli po rozbiciu
wychodza zbyt duze platy, przekroic na pol). Posolic, popieprzyc, mozna
posypac troche vegeta.Po srodku kazdego kawalka ulozyc po jednej moreli, i
zawinac jak roladki.
Na patelni rozgrzac olej, lub oliwe, ulozyc przypruszone maka roladki
podsmazyc.
Do smazenie mozna dodac rumu w ktorym moczyly sie morele. mnie, pomimo ze
raczej nie gustuje w tego typu polaczeniach, smakowalo. Do tego podac np ryz
(maka ktora przypruszone sa roladki, z rumem i tluszczem powinna zrobic sos,
do ktorego mozna dodac jakas ostra przyprawe, i podac do ryzu)
Marta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |