| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-26 11:39:31
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9smho8$a93$2@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> > --
> > Pozdrawiam i zycze smacznego
> > Valentine
>
> Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
> poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
> trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.
>
>
Zrobiła wczoraj na obiad tyle, że używając zamiast indyka kurczaka - re -
we - la- cja!!!!!
Ja też bardzo lubię czosnek - ale dałam tylko 2 główki :-))
Dzięki za przepis!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-01 00:04:54
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiproszę o przepis tej potrawy
Bozia
b...@p...fm
"Magda G." <m...@o...gapp.pl> wrote in message
news:9tt9vn$8o3$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
> news:9smho8$a93$2@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> >
> > > --
> > > Pozdrawiam i zycze smacznego
> > > Valentine
> >
> > Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
> > poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
> > trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.
> >
> >
> Zrobiła wczoraj na obiad tyle, że używając zamiast indyka kurczaka - re -
> we - la- cja!!!!!
> Ja też bardzo lubię czosnek - ale dałam tylko 2 główki :-))
> Dzięki za przepis!!!
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 09:28:43
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Użytkownik "Bozena" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9u877i$lbb$1@news.tpi.pl...
> proszę o przepis tej potrawy
> Bozia
> b...@p...fm
>
> "Magda G." <m...@o...gapp.pl> wrote in message
> news:9tt9vn$8o3$1@news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
> > news:9smho8$a93$2@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> > >
> > > > --
> > > > Pozdrawiam i zycze smacznego
> > > > Valentine
> > >
> > > Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o
dokładkę
> > > poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja
wątroba
> > > trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.
> > >
> > >
> > Zrobiła wczoraj na obiad tyle, że używając zamiast indyka kurczaka -
re -
> > we - la- cja!!!!!
> > Ja też bardzo lubię czosnek - ale dałam tylko 2 główki :-))
> > Dzięki za przepis!!!
> >
> >
Podaję przepis ale od razu mówię, że nie mój :-(( Pojawił się na grupie
jakieś 2- 3 tygodnie temu.
INDYK CZOSNKOWO - SEROWY
surowa pierś z indyka pokrojona na plastry grubości 2 cm
1,5 kg pieczarek
4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
kawałek sera Rokpol ( ja użyłam z 30 dag)
4 duże główki czosnku
przyprawy
Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni. Ostudzić. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksować na gładką masę. Dorzucić do tej masy
przeciśnięty czosnek i znowu wymieszać dokładnie. Przyprawić. Gdy sos za
gesty to można dodać jogurtu naturalnego troszkę. W naczyniu żaroodpornym
lekko wytłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wysypać pieczarki i polać
całość sosem serowo-czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i
piec w temperaturze około 180 stopni około 40 minut.
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |