| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-05 13:44:46
Temat: indyk z czosnkiem i pieczarkamiWitam,
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))
Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy
Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
Zycze smacznego :)
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-05 21:47:58
Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono
z
> chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
> podziele z wami przepisem :)))
>
> Składniki ( na oko):
> - surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
> - 1,5 kg pieczarek
> - 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
> - kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
> - 4 duze glowki czosnku
> - przyprawy
>
> Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam.
Serek
> homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
> masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
> Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
> W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
> Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
> lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni
okolo
> 40 minut.
> Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
>
> Zycze smacznego :)
> Valentine
> Dzięki za przepis, z ptactwa najbardziej lubię indyka. Jako przystawkę do
niego podaję często jabłka na ciepło z czosnkiem i majerankiem.Ilość
dowolna. Jabłka (ok.1 kg) podsmażam na maśle z odrobiną cukru,( na poaćkę)
na koniec dodaję parę ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę oraz z
pół łyżki majeranku.Pozdrawiam Ramzes.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 17:50:03
Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Użytkownik Dorota Orzeszak <d...@a...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9s65as$jsl$...@s...man.poznan.pl...
Hej!
Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie te 4
główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?
Pozrawiam zaniepokojony Ramzes.:-
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-10 23:07:26
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiUżytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9sjp8r$jps$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie te 4
> główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?
Tak :)
Ja uzylam 4 glowek, ale ja baaardzo lubie czosnek :)
Zawsze mozesz mniej dodac, to chyba zalezy od tego jak lubisz i na ile
lubisz czosnek.
--
Pozdrawiam i zycze smacznego
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 07:59:23
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiczy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
góry bardzo dziękuje.
Pozdrawiam - Agnieszka Wostal
e-mail: w...@i...pl, w...@p...gazeta.pl
tel: +48605684422
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 11 listopada 2001 00:07
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9sjp8r$jps$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie
te 4
> główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?
Tak :)
Ja uzylam 4 glowek, ale ja baaardzo lubie czosnek :)
Zawsze mozesz mniej dodac, to chyba zalezy od tego jak lubisz i na ile
lubisz czosnek.
--
Pozdrawiam i zycze smacznego
Valentine
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 16:14:11
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiAgnieszka Wostal wrote:
> czy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
> góry bardzo dziękuje.
> Pozdrawiam - Agnieszka Wostal
przecież jest w tym samym wątku, 3 posty w górę. A tak apropos, to kiedyś
podawałem podobny (ze względu na czosnek) przepis na czosnek z kurzymi
nogami.
Aha, na sobotni obiad nadaje się trochę bardziej, możliwe, że w
poniedziałek w pracy ludzie trochę będą nosem kręcić. Mi to akurat wsio
ryba ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 18:44:33
Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
> --
> Pozdrawiam i zycze smacznego
> Valentine
Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-11 19:02:48
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiUżytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9smho8$a93$2@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> > --
> > Pozdrawiam i zycze smacznego
> > Valentine
>
> Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
> poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
> trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.
Bardzo mi milo, ze przepis taki udany i ze rodzian zadowolona :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 17:04:16
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamija jestem nowym użytkownikiem i dla tego nie mam tego przepisu ładnie
się uśmiecham po przepisik na indyczka
w...@p...gazeta.pl
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "waldemar z domu" <w...@t...de>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 11 listopada 2001 17:14
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Agnieszka Wostal wrote:
> czy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
> góry bardzo dziękuje.
> Pozdrawiam - Agnieszka Wostal
przecież jest w tym samym wątku, 3 posty w górę. A tak apropos, to
kiedyś
podawałem podobny (ze względu na czosnek) przepis na czosnek z kurzymi
nogami.
Aha, na sobotni obiad nadaje się trochę bardziej, możliwe, że w
poniedziałek w pracy ludzie trochę będą nosem kręcić. Mi to akurat
wsio
ryba ;-))
Waldek
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 18:10:02
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkamiAgnieszka Wostal wrote:
> ja jestem nowym użytkownikiem i dla tego nie mam tego przepisu ładnie
> się uśmiecham po przepisik na indyczka
no to Agnieszko najpierw lekcja, potem zabawa:
po pierwsze primo: możesz sobie całe wątki ściągnąć, gdy są na serwerze.
po drugie primo: możesz znaleźć początek wątka włączając odpowiednią opcję
(ale nie wiem gdzie, bo tego Outlooka to nie lubię i nie używam)
po pierwsze secundo: pisz po cytowanym i tnij cytaty.
Waldek
a tu cytat z listu Doroty:
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))
Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy
Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |