Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!isdnet!diablo.theplanet.net!newsfeed00.sul.t-online.de!ne
wsmm00.sul.t-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Date: Mon, 12 Nov 2001 19:10:02 +0100
Organization: w domu
Lines: 40
Message-ID: <9sp39i$mab$07$1@news.t-online.com>
References: <9sjp8r$jps$1@galaxy.uci.agh.edu.pl> <9skbo8$ctk$1@news.tpi.pl>
<00d901c16a86$8326bb00$1cb372c3@wostal>
<9sm84c$fh$05$2@news.t-online.com>
<002301c16b9b$bd7d6860$24b372c3@wostal>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1005588595 07 22859 mFsJTLPVSba6aq 011112 18:09:55
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.6.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:80786
Ukryj nagłówki
Agnieszka Wostal wrote:
> ja jestem nowym użytkownikiem i dla tego nie mam tego przepisu ładnie
> się uśmiecham po przepisik na indyczka
no to Agnieszko najpierw lekcja, potem zabawa:
po pierwsze primo: możesz sobie całe wątki ściągnąć, gdy są na serwerze.
po drugie primo: możesz znaleźć początek wątka włączając odpowiednią opcję
(ale nie wiem gdzie, bo tego Outlooka to nie lubię i nie używam)
po pierwsze secundo: pisz po cytowanym i tnij cytaty.
Waldek
a tu cytat z listu Doroty:
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))
Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy
Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
|