Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.p
l!not-for-mail
From: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Date: Mon, 5 Nov 2001 22:47:58 +0100
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 38
Message-ID: <9s71jk$qfp$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <9s65as$jsl$1@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: misiu.wieczysta.krakow.pl
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 1004997045 27129 213.25.34.4 (5 Nov 2001 21:50:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Nov 2001 21:50:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78865
Ukryj nagłówki
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono
z
> chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
> podziele z wami przepisem :)))
>
> Składniki ( na oko):
> - surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
> - 1,5 kg pieczarek
> - 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
> - kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
> - 4 duze glowki czosnku
> - przyprawy
>
> Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam.
Serek
> homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
> masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
> Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
> W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
> Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
> lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni
okolo
> 40 minut.
> Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
>
> Zycze smacznego :)
> Valentine
> Dzięki za przepis, z ptactwa najbardziej lubię indyka. Jako przystawkę do
niego podaję często jabłka na ciepło z czosnkiem i majerankiem.Ilość
dowolna. Jabłka (ok.1 kg) podsmażam na maśle z odrobiną cukru,( na poaćkę)
na koniec dodaję parę ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę oraz z
pół łyżki majeranku.Pozdrawiam Ramzes.
>
>
|