Data: 2001-11-05 21:47:58
Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono
z
> chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
> podziele z wami przepisem :)))
>
> Składniki ( na oko):
> - surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
> - 1,5 kg pieczarek
> - 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
> - kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
> - 4 duze glowki czosnku
> - przyprawy
>
> Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam.
Serek
> homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
> masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
> Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
> W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
> Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
> lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni
okolo
> 40 minut.
> Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
>
> Zycze smacznego :)
> Valentine
> Dzięki za przepis, z ptactwa najbardziej lubię indyka. Jako przystawkę do
niego podaję często jabłka na ciepło z czosnkiem i majerankiem.Ilość
dowolna. Jabłka (ok.1 kg) podsmażam na maśle z odrobiną cukru,( na poaćkę)
na koniec dodaję parę ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę oraz z
pół łyżki majeranku.Pozdrawiam Ramzes.
>
>
|