Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!not-for-mail
From: "Dorota Orzeszak" <d...@a...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Date: Mon, 5 Nov 2001 14:44:46 +0100
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 32
Message-ID: <9s65as$jsl$1@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: slonko.itt.pl
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1004968107 20373 212.126.15.6 (5 Nov 2001 13:48:27
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 5 Nov 2001 13:48:27 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.3018.1300
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.3018.1300
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78675
Ukryj nagłówki
Witam,
W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))
Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy
Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
Zycze smacznego :)
Valentine
|