Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak to ma byc?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak to ma byc?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-26 07:18:53

Temat: Re: Filmy o jedzeniu/Bylo:jak to ma byc?
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> > A pamietacie "Uczte Babette"? Rezysera, skrucha, nie pomne. Calosc dosyc
> > ponura, ale watek kulinarny przepyszny! :-)~~

Noo, to byl wspanialy film. Chyba nie koniecznie trzeba go bylo odbierac na
ponuro.

> A pamietacie Wielkie Zarcie? Tam popelniaja samobojstwo poprzez
> przejedzenie.

No, tylko, ze fragmentami dosc obrzydliwe - nie jestem pewien, czy film
pobudza apetyt (raczej na poczatku tylko).


> A Mr. Creosote w Monthy Pythons, ktory wybucha po zjedzeniu poobiedniej
> mietowki?

Ooough! Obrzydlistwo. Ale najlepszy w tej scenie byl kelner :)


A z innych filmow pamietam jeden chyba koreanski (niestety nie pomne
tytulu - moze ktos pomoze) o starzejacym sie kucharzu, ktory postanawia
wycowac sie z zawodu i przygotowuje dla corek ostatnia uczte. Staruszek juz
traci smak i czucie w palcach, ale stara sie niesamowicie (do dzisiaj
pamietam, jak np rzezbil zdaje sie motyw smoka w melonie, potem jeden
nieostrozny ruch i sruuu go o ziemie i zaczyna od nowa). Jakie tam sie fajne
rzeczy pichcily...


Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-26 07:48:45

Temat: Re: Filmy o jedzeniu/Bylo:jak to ma byc?
Od: fatale <f...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Troche nie w czas, ale znalazlam cos z Krakowa:

Stowarzyszenie Teatralne Laznia
ul. Paulinska 28, tel./faks 292-00-58, tel. 430-74-85

Jesc, pozerac, byc pozartym
20 maja – Uczta Babette
21 maja – Delikatesy
22 maja – Wielkie Zarcie
23 maja – Przepiórki w platkach rózy

Pech chcial, ze dowiedzialam sie o tym dopiero dzis.
To tak, jak spoznic sie minute na ostatni pociag...
Moze przynajmniej skloni to Grupowiczow do kolejnych ciekawych recenzji...
pozdrawiam!
f.

Jader wrote:

> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> > > A pamietacie "Uczte Babette"? Rezysera, skrucha, nie pomne. Calosc dosyc
> > > ponura, ale watek kulinarny przepyszny! :-)~~
>
> Noo, to byl wspanialy film. Chyba nie koniecznie trzeba go bylo odbierac na
> ponuro.
>
> > A pamietacie Wielkie Zarcie? Tam popelniaja samobojstwo poprzez
> > przejedzenie.
>
> No, tylko, ze fragmentami dosc obrzydliwe - nie jestem pewien, czy film
> pobudza apetyt (raczej na poczatku tylko).
>
> > A Mr. Creosote w Monthy Pythons, ktory wybucha po zjedzeniu poobiedniej
> > mietowki?
>
> Ooough! Obrzydlistwo. Ale najlepszy w tej scenie byl kelner :)
>
> A z innych filmow pamietam jeden chyba koreanski (niestety nie pomne
> tytulu - moze ktos pomoze) o starzejacym sie kucharzu, ktory postanawia
> wycowac sie z zawodu i przygotowuje dla corek ostatnia uczte. Staruszek juz
> traci smak i czucie w palcach, ale stara sie niesamowicie (do dzisiaj
> pamietam, jak np rzezbil zdaje sie motyw smoka w melonie, potem jeden
> nieostrozny ruch i sruuu go o ziemie i zaczyna od nowa). Jakie tam sie fajne
> rzeczy pichcily...
>
> Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-26 17:04:34

Temat: Re: Filmy o jedzeniu/Bylo:jak to ma byc?
Od: Paul Urstein <p...@p...ch> szukaj wiadomości tego autora

Jader a écrit :

> A z innych filmow pamietam jeden chyba koreanski (niestety nie pomne
> tytulu - moze ktos pomoze) o starzejacym sie kucharzu, ktory postanawia
> wycowac sie z zawodu i przygotowuje dla corek ostatnia uczte. Staruszek juz
> traci smak i czucie w palcach, ale stara sie niesamowicie (do dzisiaj
> pamietam, jak np rzezbil zdaje sie motyw smoka w melonie, potem jeden
> nieostrozny ruch i sruuu go o ziemie i zaczyna od nowa). Jakie tam sie fajne
> rzeczy pichcily...
>
> Jader

To jest film z Taiwanu pt (po francusku) "Slodkie,Slone"
Wspanialy film!
Powroce do "Uczty Babette" ktora miast byc ponurym filmem jest wlasnie
optymistycznym hymnem do pogody w najciezszych momentach, gdzie uczta
przygotowana nie tylko z kunsztem ale i z sercem, obdazy ludzi szczesciem i
pogoda!!!

--
Amicalement Paul Urstein




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-08 17:08:11

Temat: Re: jak to ma byc?
Od: "BJ" <b...@d...pg.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A co do sposobów podania, nakryć etc. to do dziś pamiętam (WSW -
> Wielca Szanowni Grupowicze z dłuższą historią zapewne też) propozycję
> zaaranżowania kolacji "by MagdalenaB". Prawdziwie zapierało dech w
> piersiach. -- SZAPO_BA ;-)


Dolaczam sie do oklaskow dla Magdaleny, ale mi sie najbardziej marzy (i sni
najczesciej) taki piknik - jak w jej opisie...

Pozdr - Basia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-08 17:12:13

Temat: Re: jak to ma byc?
Od: "BJ" <b...@d...pg.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Przeczytalam, stawilam szczeke na miejsce, skopiowalam...

Dzieeeeeki za przypomnienie!

Pozdr. - Basia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Awokado
szpinak
przepis
Lukrecja - co mozna z nia zrobic?
Sztuka podawania

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »