| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-01 15:19:17
Temat: jak upiec schab?Jak w temacie, piekłam w piekarniku, w żaroodpornym naczyniu, razem z
drobiem, przykryty, w temp.200C... wyszedł suchy, łykowaty - jestem
załamana. Czy przyczyną może być grubość tego kawałka mięsa?
--
Ula P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-01 15:48:20
Temat: Re: jak upiec schab?
Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b1gohg$h7$1@news.tpi.pl...
> Jak w temacie, piekłam w piekarniku, w żaroodpornym naczyniu, razem z
> drobiem, przykryty, w temp.200C... wyszedł suchy, łykowaty - jestem
> załamana. Czy przyczyną może być grubość tego kawałka mięsa?
>
to już bardziej temperatura.
mój przepis na schabik:
schab posolić, popieprzyć, natrzeć majerankiem i czosnkiem. ja jeszcze
nadziewam śliwkami i żurawiną. nadziewam śliwkami owinąć w rękaw foliowy i
wstawić do lodówki na kilka godzin (ja wstawiam na noc). rano wyjmuje z
rękawa i do piekarnika na 180 stopni. obkładam śliweczkami i w czasie
pieczenia polewam wodą w której owe śliwki się moczyły a później sosem który
się wytworzy.
życzę smacznego
aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-01 23:52:52
Temat: Re: jak upiec schab?Jędrek <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Jak w temacie, piekłam w piekarniku, w żaroodpornym
> naczyniu, razem z drobiem, przykryty, w temp.200C...
> wyszedł suchy, łykowaty - jestem załamana. Czy
przyczyną
> może być grubość tego kawałka mięsa?
Czy przed pieczeniem wrzucilas schab na chwile do
goracej wody?
Jesli tak, to powinien zachowac soczystosc. Zakladam,
ze czas pieczenia byl wlasciwy, odpowiedni do wagi
miesa.
Pozdrawiam
Iris
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-07 21:06:46
Temat: Re: jak upiec schab?W sosie! ;o)
--
Zenek
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było.
Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było"
- /Szwejk/ -
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |