Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak upiec sernik wiedeński?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak upiec sernik wiedeński?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-03-09 11:32:27

Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: " zebra" <z...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> napisał(a):


> A termoobieg masz?
> Ja piekę prawie wszystko wyłącznie na termoobiegu. Sernik też.

Mam, ale jeszcze nie próbowałam.
Lepiej włączyć wiatrak z grzałką kołową czy górę, dół i nawiew?

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-03-09 12:37:51

Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik " zebra" <z...@g...SKASUJ-TO.pl> napisała:
> > Ile tego masla? Nie ma go w skladnikach.
> > Strasznie duzo jajek potrzeba (raczej nie skorzystam).
>
> Masła 15 dkg.
> Jeśli uważasz jajka za coś szkodliweo, zawsze możesz poczęstowac wroga, na
> pewno się nie zorientuje, ze go przytruwasz ;)

Wrecz przeciwnie, uwazam, ze to rozpusta ;-)
Z takiej ilosci jajek moge zrobic 2 dobre serniki :)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-03-10 08:23:24

Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: " zebra" <z...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lilla <l...@f...krasnik.pl> napisał(a):

No ba, pewnie że rozpusta :D

> Z takiej ilosci jajek moge zrobic 2 dobre serniki :)

Na pewno smaczny, ale inny.

Pozdrawiam


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-03-12 06:30:12

Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik " zebra" <z...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:esrgkb$9jp$1@inews.gazeta.pl...
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>
>> A termoobieg masz?
>> Ja piekę prawie wszystko wyłącznie na termoobiegu. Sernik też.
>
> Mam, ale jeszcze nie próbowałam.
> Lepiej włączyć wiatrak z grzałką kołową czy górę, dół i nawiew?

Sam termoobieg daje efekt taki, że ze wszystkich stron jest taka sama
temperatura, czyli piecze się równomiernie.
Przeciwnicy termoobiegu twierdzą, że wysusza ciasta, ale sernikowi to na
pewno nie grozi.
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co kiedy rośnie? :)
Do Aichy
surówki
ŻYCZENIA
Życzenia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »