| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-12 12:35:12
Temat: jak zrobic "kotleciki"?witam:)
mam własnie pozostałości po gołąbkach, tzn. został mi farsz
(miesko+ryż+przyprawy), chciałabym z tego zrobic kotleciki i wrzucic to
do jakiegos gestego sosu. z sosem nie problem tylko co z tymi kotlecikami?
Czy jak tylko je uformuję i wrzucę na patelnię to wyjda czy może tam cos
dorzucic(żeby sie przynajmniej nie rozwaliły), jakies jajko, żółty
ser,...macie jakies pomysły?
pozdrawiam
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-12 13:20:31
Temat: Re: jak zrobic "kotleciki"?> mam własnie pozostałości po gołąbkach, tzn. został mi farsz
> (miesko+ryż+przyprawy), chciałabym z tego zrobic kotleciki i wrzucic
to
> do jakiegos gestego sosu. z sosem nie problem tylko co z tymi
kotlecikami?
> Czy jak tylko je uformuję i wrzucę na patelnię to wyjda czy może tam
cos
> dorzucic(żeby sie przynajmniej nie rozwaliły), jakies jajko, żółty
> ser,...macie jakies pomysły?
Myślę że jajko, inaczej będą ci się rozwalać, jak nie w czasie smażenia,
to po wrzuceniu do tego gęstego sosu.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 18:33:07
Temat: Re: jak zrobic "kotleciki"?
> Czy jak tylko je uformuję i wrzucę na patelnię to wyjda czy może tam cos
> dorzucic(żeby sie przynajmniej nie rozwaliły), jakies jajko, żółty
> ser,...macie jakies pomysły?
Sugerowałbym poprostu panierować - czyli obtoczyć w mące, jajku, bułce
tartej i smażyc na rozgrzanym tłuszczu.
Sugerowałbym też tylko polanie sosem przed podaniem. Jeśli sos pomidorowy to
aby wspomniec smak szkolnych gołąbków w pełni jako dodatek biała kapusta na
krótko.
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |