| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-30 08:00:54
Temat: Re: jakie lubicie chipsy?Panslavista napisał(a):
> E tam, u mnie na wsi nazywają to plasterki - surowe obrane ziemniaki kroisz
> na plasterki i pieczesz lekko soląc na blasze na ognisku lub kuchennej. W
> ostatecznosci można smażyć na patelni ze smalcem lub olejem - ale zawsze
> jedna warstwa.
> Narobiliście mi smaku i za chwilę sobie zrobię...
Oj stare dzieje... Gdy byla jeszcze kuchenka weglowa... na patelni juz
tak dobre nie wychodza... Podobnie jak plastry grubej kielbasy
zywieckiej czy krakowskiej (0,5 - 1 cm) na tej samej blasze... echhhh...
I podobnie ciasto na makaron - domowa maca. Prosto z pieca...
Pozdrawki
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-30 08:19:13
Temat: Re: jakie lubicie chipsy?
"Maciej L." <m...@c...com.pl> wrote in message
news:ed3gjv$1go0$1@news2.ipartners.pl...
Panslavista napisał(a):
> E tam, u mnie na wsi nazywają to plasterki - surowe obrane ziemniaki
> kroisz na plasterki i pieczesz lekko soląc na blasze na ognisku lub
> kuchennej. W ostatecznosci można smażyć na patelni ze smalcem lub olejem -
> ale zawsze jedna warstwa.
> Narobiliście mi smaku i za chwilę sobie zrobię...
Oj stare dzieje... Gdy byla jeszcze kuchenka weglowa... na patelni juz
tak dobre nie wychodza... Podobnie jak plastry grubej kielbasy
zywieckiej czy krakowskiej (0,5 - 1 cm) na tej samej blasze... echhhh...
I podobnie ciasto na makaron - domowa maca. Prosto z pieca...
Macy nie jadam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |