Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kaczka

Grupy

Szukaj w grupach

 

kaczka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 10


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-09 10:52:19

Temat: kaczka
Od: "Emek" <k...@y...co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Może jakiś ma ktoś pomysł na całą kaczkę?? Najlepiej pieczoną , taką chrupką
...mniamm

Emek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-09 10:55:54

Temat: Re: kaczka
Od: "JerzyN" <007_usuń_to@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Emek" <k...@y...co.uk>
> Może jakiś ma ktoś pomysł na całą kaczkę?? Najlepiej pieczoną , taką
> chrupką
> ...mniamm

Doprecyzuj, kaczka czy skóra ma być "chrupka"?
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-09 10:57:04

Temat: Re: kaczka
Od: "Piotr W. Zawadzki" <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Emek wrote:

> Może jakiś ma ktoś pomysł na całą kaczkę??
(...)

To chyba najlepiej na pl.regionalne.warszawa ...
MSPANC

--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-06-09 11:05:25

Temat: Re: kaczka
Od: "Emek" <k...@y...co.uk> szukaj wiadomości tego autora

> Doprecyzuj, kaczka czy skóra ma być "chrupka"?

myślę, że skórka, bo kaczki raczej się chyba nie da zrobić w całości
(ewentulanie połówki) tak żeby była chrupiąca.

> pozdr. Jerzy


Pozdr/Emek



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-06-09 12:28:55

Temat: Re: kaczka
Od: "maciej" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Ja to robię tak:
kaczka w całości, przyprawy wg upodobania z dużą ilością majeranku, do
środka ładuje jabłka pokrojone w ósemki i czosnek starty albo w ząbkach, jak
kto woli i zaszywam, trochę oczywiscie w tych przyprawach może sobie
poleżeć, następnie biorę około 1 kg marchewki i kroję w kostkę, kaczke
obsmażam i do brytwanny ze smalcem lub olejem też wg uznania, marchewka leży
sobie pod kaczuszką, dodaje ok 100 g wody i piekę, pierwsze otwarcie po
około 45 min, oblewam i co 10- 15 zaglądam co by zabardzo się nie wysuszyła,
i tu muszę wam powiedzieć że marchewka znika zawsze w mig.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-06-09 18:13:47

Temat: Re: kaczka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 9 Jun 2005 12:52:19 +0200, "Emek"
<k...@y...co.uk> wrote:

>Mo?e jaki? ma kto? pomys? na ca?? kaczk??? Najlepiej pieczon? , tak? chrupk?
>...mniamm
>
>Emek
>


Ja tam bym ja wypuscila do bajorka, nie chrupiaca i nie upieczona
:PPP

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-06-10 06:40:31

Temat: Re: kaczka
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> Ja tam bym ja wypuscila do bajorka, nie chrupiaca i nie upieczona
> :PPP

Przypomnia? mi sie; wiersz, który wymys'li?am w wieku lat chyba czterech,
a która to "tfurczos'c'" przetrwa?a dzie;ki pamietliwej rodzinie ;)
"Chodzi kura po podwórku,
nie ma ?eba ani piórków"

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choc' nie be;dzie to pewnie mys'l z?ota:
Najpie;kniejsza; muzyka; przed snem
jest mruczenie szcze;s'liwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-06-10 07:58:30

Temat: Re: kaczka
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> Ja tam bym ja wypuscila do bajorka, nie chrupiaca i nie upieczona
> :PPP

mój syn jest gotów mordować w obronie kaczek, jego ulubione zwierzęta
(obok dziobaków).

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-06-11 10:42:06

Temat: Re: kaczka (ot)
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:4m1ha1pk0d6sorhhnjshcad15k56pp9lg4@4ax.com...
> On Thu, 9 Jun 2005 12:52:19 +0200, "Emek"
> <k...@y...co.uk> wrote:
>
> >Mo?e jaki? ma kto? pomys? na ca?? kaczk??? Najlepiej pieczon? , tak?
chrupk?
> >...mniamm
> >
> >Emek
> >
>
>
> Ja tam bym ja wypuscila do bajorka, nie chrupiaca i nie upieczona
> :PPP
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana

...chwile by sie zapewne utrzymywala na powierzchni a potem....jak
kamien...;)

agataw (pomorduja nas tu za....ten tego ot...w sumie jestem troche za
reanimacja grupy...zeby troche moze poszperac...moze jednak ktos cos tam
ciekawego jada? robi? ;))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-06-11 13:57:38

Temat: Re: kaczka (ot)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> Ja tam bym ja wypuscila do bajorka, nie chrupiaca i nie upieczona
>> :PPP
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>...chwile by sie zapewne utrzymywala na powierzchni a potem....jak
>kamien...;)
>
>agataw (pomorduja nas tu za....ten tego ot...w sumie jestem troche za
>reanimacja grupy...zeby troche moze poszperac...moze jednak ktos cos tam
>ciekawego jada? robi? ;))


a mas sprzet reanimacyjny?
Ja nie jadam niczego ciekawe, bo sie opycham jarzynami prosto z
pary :P plus zapiekanka buraczano-bekonowa, oraz koktajl owocowy
na okraglo, same nudy :))) ale bardzo smaczne

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak radzić sobie z kurą?
Krotony
gzik
fotografie wlasnych potraw...?
Brak mi słów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »