Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kardamon ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kardamon ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-19 08:11:31

Temat: kardamon ?
Od: pamana <b...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Do czego uzyc?
na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
wiec do czego jeszcze uzyc?
thx
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-19 08:24:53

Temat: Re: kardamon ?
Od: jureq <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 19 Jan 2007 09:11:31 +0100, pamana napisał(a):

> Do czego uzyc?
> na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
> wiec do czego jeszcze uzyc?

Do grzanego wina.

Do piernika. Większość gotowych zestawów przypraw nie zawiera kardamonu, a
piernik bez kardamonu to dla mnie nie piernik.
Poza tym przeczytaj np:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article
?AID=/20070115/BLOG01/70115027

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-19 08:29:40

Temat: Re: kardamon ?
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

pamana wrote:
> Do czego uzyc?
> na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
> wiec do czego jeszcze uzyc?
===
Do herbaty oczywiście.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-19 09:07:01

Temat: Re: kardamon ?
Od: Mariusz Balik <M...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

pamana napisał(a):
> Do czego uzyc?
> na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
> wiec do czego jeszcze uzyc?
> thx
> p.
Pamiętam, że żona dodawała do Kordiału staropolskiego, pyszna naleweczka
ale mi sie przepis zgubił :(
pozdrawiam
Mariusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-01-19 09:29:44

Temat: Re: kardamon ?
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> szukaj wiadomości tego autora

pamana wrote:
> Do czego uzyc?
> na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
> wiec do czego jeszcze uzyc?

Można do mięsa.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-01-19 09:38:10

Temat: Re: kardamon ?
Od: "czeremcha " <c...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

pamana <b...@a...pl> napisał(a):

> Do czego uzyc?

Do gorącej czekolady.

Poza tym - w poszukiwaniu "tego czegoś" - robiąc ogórki konserwowe na zimę,
dodałam po dwa ziarenka /kuleczki/ kardamonu do każdego słoika 0,75 l. I to
było trafienie w dziesiątkę. Dopełniło smak i aromat.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-01-19 10:04:57

Temat: Re: kardamon ?
Od: "Doruni" <dosia@(e)poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Do czego uzyc?


Ja uzywam np. do wegetariańskich gołąbków nawiązujących do greckich damlas.
Jeśli będziesz zainteresowana mogę podać przepis.


--
Doruni


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-01-19 11:43:33

Temat: Re: kardamon ?
Od: pamana <b...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja uzywam np. do wegetariańskich gołąbków nawiązujących do greckich damlas.
> Jeśli będziesz zainteresowana mogę podać przepis.

bede wdzieczna :)

dzieki za rady :)
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-01-19 15:32:59

Temat: Re: kardamon ?
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Do czego uzyc?
> na opakowaniu do kawy -kawy nie pijam :)
> wiec do czego jeszcze uzyc?

Do drobiu. Ja już chyba uzależniony jestem, bo nie tylko do smazonego
drobiu, ale i do świniny chętnie dodaję. Mielę w młynku i swieżego odrobinę
sypię. To w ogóle jest genialna rzecz taki kardamon. Ostatnio do chleba (sam
piekę) dodałem i wyszło super. Nie przesadź z ilością tylko.


Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-01-19 19:17:16

Temat: Re: kardamon ?
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

czeremcha napisał(a):
> pamana <b...@a...pl> napisał(a):
>
>> Do czego uzyc?
>
> Do gorącej czekolady.
>
> Poza tym - w poszukiwaniu "tego czegoś" - robiąc ogórki konserwowe na zimę,
> dodałam po dwa ziarenka /kuleczki/ kardamonu do każdego słoika 0,75 l. I to
> było trafienie w dziesiątkę. Dopełniło smak i aromat.

To są kuleczki?
http://www.rheinbruecke.de/Kardamom.jpg
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przepis na parzonego stolca
Dobranoc moja kuchnio.
Do tych podszywancow
W TVP 1
IDIOCI

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »