Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kaszanka

Grupy

Szukaj w grupach

 

kaszanka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-24 22:33:42

Temat: kaszanka
Od: "ac" <o...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

czy oznacza to ze nie bedzie juz mozna produkowac kaszanki i robic flakow ?
czy to mozliwe ?
pozdrawiam
ac



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-26 05:35:06

Temat: Re: kaszanka
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

ac <o...@p...fm> wrote:

> czy oznacza to ze nie bedzie juz mozna produkowac kaszanki i robic flakow ?
> czy to mozliwe ?
> pozdrawiam
> ac

Flakow nie mozna, zdaje sie, kupic z powodu histerii z BSE. Nie wiem na
pewno, nie kupowalem ich ostatnio. Natomiast czemu mialoby nie byc
kaszanki to nie mam pojecia.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-26 15:04:32

Temat: Re: kaszanka
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1esgkvr.1t2680t1euaqvmN%w...@t...com.pl...
> ac <o...@p...fm> wrote:
> > czy oznacza to ze nie bedzie juz mozna produkowac kaszanki i robic
flakow ?
> > czy to mozliwe ?
> > pozdrawiam
> Flakow nie mozna, zdaje sie, kupic z powodu histerii z BSE. Nie wiem na
> pewno, nie kupowalem ich ostatnio. Natomiast czemu mialoby nie byc
> kaszanki to nie mam pojecia.
Już odpowiadam, dopiero co gdzieś wyczytałem, że ponad 80% producentów nie
spełnia norm unijnych a są to z reguły małe zakłady często tworzone w
oparciu o kredyt i nie są w stanie więcej zainwestować, tym samym mogą być
zamykane z uwagi na niespełnienie norm.
Parę tys. osób może stracić z tego tytułu pracę. A my te wyroby.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-29 08:42:54

Temat: Re: kaszanka
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "ac" <o...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9c6986$2h7g$1@news2.ipartners.pl...
> czy oznacza to ze nie bedzie juz mozna produkowac kaszanki i robic flakow
?
> czy to mozliwe ?
> pozdrawiam
> ac
>
>

--
Hej!
Nie panukujcie, będzie w plastyku, gorsza, ale będzie. W końcu z kaszą też
coś trzeba robić. Ale - wracając do przepisów na spożycie - uważam, że jeśli
od kupionej kaszaneczki odgryzamy na zimno, na ulicy piętkę i nie zachwyci
nas - to nic już jej nie pomoże. Ratujemy cebulką, majerankiem, ale to już
nie to. Musi być zachwyt z powodu kaszanki "saute", bez ozdóbek, wtedy mamy
gwarancję, że cokolwiek z nią zrobimy będzie OK.

Namaste!
EuGeniusz Dębski




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-29 09:55:36

Temat: Re: kaszanka
Od: "Paul" <p...@p...ch> szukaj wiadomości tego autora

>uważam, że jeśli
> od kupionej kaszaneczki odgryzamy na zimno, na ulicy piętkę i nie zachwyci
> nas - to nic już jej nie pomoże.

Prawda! przez cala droge do domu mysli sie potem o niej i czuje si juz nawet
ten wspanialy zapach z patelni...no i ten razowy do lizania patelni.
Zycie jest piekne! nie prawdaz?

--
Amicalement
Paul Urstein


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-29 11:56:47

Temat: Re: kaszanka
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



"EuGeniusz Dębski" wrote:
> Musi być zachwyt z powodu kaszanki "saute", bez ozdóbek, wtedy mamy
> gwarancję, że cokolwiek z nią zrobimy będzie OK.
>

Święte słowa, Geniuszu :)
Zapomniałem pochwalić, ale to raczej dla 3miastowców:
Na targowisku w Chylonii jest buda, gdzie mają prawdziwą wiejską
kaszankę i salceson wyglądem przypomibnający kaszanę (we flaku, jak
kiełbasa)
Smakowo rewelacyjne, ale trzeba zjeść tego samego dnia - nazajutrz
snmakuje jak ze sklepu a dzień późniiej wita się z koszem (w sumie też
pozytyw - znaczy to, że nie ma żadnych konserwantów)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-30 07:45:51

Temat: RE: kaszanka
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

From: EuGeniusz Dębski

> --
> Hej!
> Nie panukujcie, będzie w plastyku, gorsza, ale będzie. W
> końcu z kaszą też
> coś trzeba robić. Ale - wracając do przepisów na spożycie -
> uważam, że jeśli
> od kupionej kaszaneczki odgryzamy na zimno, na ulicy piętkę
> i nie zachwyci
> nas - to nic już jej nie pomoże. Ratujemy cebulką,
> majerankiem, ale to już
> nie to. Musi być zachwyt z powodu kaszanki "saute", bez
> ozdóbek, wtedy mamy
> gwarancję, że cokolwiek z nią zrobimy będzie OK.


No więc tak się przejęłam tą kaszanką, flakami itp., że aż zaczęłam
szukać. I znalazłam. W Carrefour (czy jak to się pisze) Reduta w
Warszawie znalazłam flaki krojone na takich plastikowych tackach i
kaszankę pakowaną próżniowo (na wagę, niestety nie było).

Ponadto znalazłam (TADAAAAMMMM) jagnięcinę!!!

Udziec, jakieś kotlety i chyba coś na kształt żeberek? Drogie dosyć,
ponad 30 zł za kilogram. Nic dziwnego, że nie ma w Polsce popytu na
takie mięso :-//

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Płatki owsiane
Dojdzie?
Zapachy i koty
Orzechy wloskie
Pomozcie ulozyc menu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »