Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kiełki

Grupy

Szukaj w grupach

 

kiełki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-25 10:24:45

Temat: kiełki
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sądziłam, że mówiąc o sałatce z kiełkami ma się na myśli sałatkę z
kiełkującymi ziarnami. Ostatnio jednak gdzieś mi się obiło o uszy, że
je się same kiełki odcięte od ziarna.
Fasolka mi właśnie skiełkowała - mam to jeść w całości?

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-25 10:48:13

Temat: Re: kiełki
Od: "blinko" <b...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


mnie sie wydaje ze to zalezy od ciebie. ja zawsze jem z ziarenkami, na pewno
jest zdrowsze


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-27 18:13:37

Temat: Re: kiełki
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 25 Dec 2002 11:48:13 +0100, "blinko" <b...@n...gazeta.pl>
wrote:

>mnie sie wydaje ze to zalezy od ciebie. ja zawsze jem z ziarenkami, na pewno
>jest zdrowsze

No ja to je chce jesc glownie dla zdrowia, tym bardziej ze niektore mi
srednio smakuja.
A oczyszczasz ziarenka z lupinek? W przypadku np. fasolki mung jest to
proste (choc nie wiem czy wskazane...?) ale z rzerzucha roznie bywa.

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-27 18:53:46

Temat: Re: kiełki
Od: "blinko" <b...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Sabinka" <s...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:jv5p0vs4p4aebv9svsnc1li07dfel9hajm@4ax.com...
>
> No ja to je chce jesc glownie dla zdrowia, tym bardziej ze niektore mi
> srednio smakuja.

ja wiekszosc wszelakich korzonkow uwielbiam
> A oczyszczasz ziarenka z lupinek? W przypadku np. fasolki mung jest to
proste (choc nie wiem czy wskazane...?) ale z rzerzucha roznie bywa.

po prostu je przeplukuje w wodzie, ale specjalnie sie nie bawie w
oczyszczanie ziarenek, tym bardziej, ze to jest dla mnie cala atrakcja,
traktuje to jako srodek treningowy miesni zuchwy, tudziez jakos podobnie,
nie mialem anatomii ;) i cos w rodzaju papieru sciernego dla jelit - znaczy
ideologie dorabialem do tego jak nie wiedzialem czy mi bedzie smakowalo, a
teraz wole ziarenka, bo generalnie lubie zuc, a tak OT kielkow, a jak
najbardziej o ziarnach ;) to takie otreby na przyklad w ktorych sie trafia
sporo "smiecia" z jogurtem naturalnym i miodem sa super


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-29 01:45:29

Temat: Re: kiełki
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 27 Dec 2002 19:53:46 +0100, "blinko" <b...@n...gazeta.pl>
wrote:

>ja wiekszosc wszelakich korzonkow uwielbiam

Mung mi średnio smakuje,może z powodu kiedyś przedawkowania. Ale
właśnie mi coś pokiełkowało (nie wiem co) co smakuje jak strączki
groszku, a ja uwielbiam groszek :-)

>> A oczyszczasz ziarenka z lupinek? W przypadku np. fasolki mung jest to
>proste (choc nie wiem czy wskazane...?) ale z rzerzucha roznie bywa.
>
>po prostu je przeplukuje w wodzie, ale specjalnie sie nie bawie w
>oczyszczanie ziarenek, tym bardziej, ze to jest dla mnie cala atrakcja,
>traktuje to jako srodek treningowy miesni zuchwy, tudziez jakos podobnie,
>nie mialem anatomii ;) i cos w rodzaju papieru sciernego dla jelit

Papier ścierny? Aż mnie zabolało ;-)
Kojarzą mi się te łupinki z otrębami, tylko się zastanawiam, czy taka
wilgotna przez parę dni skórka nie wchodzi w proces rozkładu.

Używasz może tego specjalnego piętrowego pojemnika na kiełki? Bo mi
się dostał i nie jestem pewna, jak go używać. Czy to trzymać cały czas
przykryte, czy pozwolić powietrzu krążyć.

--
Pozrawiam,
SAbina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zwazony krem do stefanki
a kuku :))
funkcja niskich temperatur vs System automatycznego zagotowania
pierogi - farsz
kartofelki - polecam :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »