« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-13 08:31:55
Temat: konfitury wiśniowePrzeglądając zimą archiwum znalazłam przepis na konfitury wiśniowe, takie
bez tych żeli i fixów, a teraz nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada takowy
przepis to niech się ze mną podzieli. Nigdy czegoś takiego nie robiłam i nie
mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.
Aneta z górą czereśni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-13 12:08:37
Temat: Re: konfitury wiśnioweAnet wrote:
> Przeglądając zimą archiwum znalazłam przepis na konfitury wiśniowe, takie
> bez tych żeli i fixów, a teraz nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada takowy
> przepis to niech się ze mną podzieli. Nigdy czegoś takiego nie robiłam i nie
> mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.
>
http://www.kuchnia.3miasto.pl/269.htm
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:15:03
Temat: Re: konfitury wiśniowe
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:40f3d0c7@news.home.net.pl...
> Anet wrote:
>
> > Przeglądając zimą archiwum znalazłam przepis na konfitury wiśniowe,
takie
> > bez tych żeli i fixów, a teraz nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś posiada
takowy
> > przepis to niech się ze mną podzieli. Nigdy czegoś takiego nie robiłam i
nie
> > mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.
> >
> http://www.kuchnia.3miasto.pl/269.htm
>
> --
> Krycha&Co(ty)
Dzięki ale z tego co sobie przypominam w tamtym przepisie było mniej cukru.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:27:19
Temat: Re: konfitury wiśniowe"Anet" <a...@t...net> writes:
>> http://www.kuchnia.3miasto.pl/269.htm
> Dzięki ale z tego co sobie przypominam w tamtym przepisie było mniej cukru.
Kilo na kilo to i tak jest nieduzo...
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:35:40
Temat: Re: konfitury wiśnioweAnet wrote:
> Dzięki ale z tego co sobie przypominam w tamtym przepisie było mniej cukru.
Zawsze i do wszystkiego daję mniej cukru :-) A konfitury robie trochę
inaczej. Zagotowuję niewielką ilość wody z cukrem (ciemnym, trzcinowym)
i do tego syropu wrzucam wiśnie, a dalej to już zwyczajnie - zszumować i
nastepnego dnia powtórka.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:38:15
Temat: Re: konfitury wiśnioweKrystyna Chiger wrote:
>
> Zawsze i do wszystkiego daję mniej cukru :-) A konfitury robie trochę
> inaczej. Zagotowuję niewielką ilość wody z cukrem (ciemnym, trzcinowym)
> i do tego syropu wrzucam wiśnie, a dalej to już zwyczajnie - zszumować i
> nastepnego dnia powtórka.
Na rozum mi padło i sama ze soba porozmawiam. Zapomniałam dodać, że
jak jest mniej cukru, to trzeba pasteryzować.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:47:09
Temat: Re: konfitury wiśniowe
Użytkownik "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
news:2nn0242iu0.fsf@ccfs1.fuw.edu.pl...
> "Anet" <a...@t...net> writes:
>
> >> http://www.kuchnia.3miasto.pl/269.htm
>
> > Dzięki ale z tego co sobie przypominam w tamtym przepisie było mniej
cukru.
>
> Kilo na kilo to i tak jest nieduzo...
>
> MJ
Dla mnie dużo, pamiętam, że były to przetwory z małą ilością cukru stąd moje
zainteresowanie nimi. Nie wiem tylko co i jak, ale coś mi się zdaje , że
przepis był własnością Magdaleny Bassett.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:53:06
Temat: Re: konfitury wiśniowe
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:40f3d7b9$1@news.home.net.pl...
> Krystyna Chiger wrote:
> >
> > Zawsze i do wszystkiego daję mniej cukru :-) A konfitury robie trochę
> > inaczej. Zagotowuję niewielką ilość wody z cukrem (ciemnym, trzcinowym)
> > i do tego syropu wrzucam wiśnie, a dalej to już zwyczajnie - zszumować i
> > nastepnego dnia powtórka.
>
> Na rozum mi padło i sama ze soba porozmawiam. Zapomniałam dodać, że
> jak jest mniej cukru, to trzeba pasteryzować.
>
> --
> Krycha&Co(ty)
Proszę o proporcje i instrukcje, robię po raz pierwszy. Kupne smakowały mi
tylko jedne i od 3 miesięcy ich nie ma. A ja tylko wiśniowe jadam.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:53:47
Temat: Re: konfitury wiśniowe
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:40f3d71d$1@news.home.net.pl...
cukrem (ciemnym, trzcinowym)
a ile taka atrakcja kosztuje?:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 12:58:48
Temat: Re: konfitury wiśnioweAnet wrote:
> Proszę o proporcje i instrukcje, robię po raz pierwszy. Kupne smakowały mi
> tylko jedne i od 3 miesięcy ich nie ma. A ja tylko wiśniowe jadam.
Oops, ja wszystko robię na oko. Ale poszukam "przepisu podstawowego"
i jeżeli znajdę, to jutro wklepię.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |