« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-29 17:02:49
Temat: koper Nastal czas na koperkowanie :))
Jezeli ktos lubi zima i wiosna i jesienia i kiedy tam jeszcze jesc
kartofelki posypane pachnacym koperkiem albo zupe jakakolwiek z w/w- to
przypominam , ze teraz jest czas na zamrozenie go. Dzisiaj nabylam ( w
Gdansku) kilka wiechci prawie dwumetrowych :) no moze przesadzilam ale
bardzo wybujalych po 0,80 gr. za jeden peczek ( raczej pek). Bede dzisiaj
zamrazac.Obmywam ten koper, nastepnie rozkladam na sciereczce kuchennej, tak
luzno aby wysechl i potem siekam na drobno.Poniewaz jest juz suchy, wiec
wrzucam do pojemnika i zamrazam praktycznie bez potrzasania pudelkiem
podczas mrozenia , bo jest sam z siebie sypki. Grube lodyzki oddzielam , tez
siekam i zamrazam w osobnym pojemniku i dorzucam razem z warzywami do zup.
Rozgotuja sie i daja fajny aromat .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |