| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-16 08:25:12
Temat: kotki8jak przygotowac rybe po grecku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-16 14:11:05
Temat: Re: kotki8
Użytkownik "behemoth" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:egveme$hnj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> jak przygotowac rybe po grecku
>
>Należy kupić filety jakiejś dobrej rybki, np. pangi, chociaż specjalistą od
>tego nie jestem i normalnie usmażyć ją w panierce z jajka i bułki
>(doprawiwszy oczywiście wcześniej stosownie np. przyprawą do ryb)
w rondlu rozgrzać olej i wrzucić w to pokrojoną cebulkę, poszatkowane na
drobne słupki warzywa: pietruszkę, marchewkę, seler korzeniowy. Doprawić
solą i pieprzem i smażyć aż zmięknie. Następnie dodać przecier pomidorowy wg
uznania i stopnia kwaśności przecieru. Gdy warzywa będą całkiem miękkie,
albo al dente (zależy kto co lubi) robi się z tego całkiem smakowity
bigosik, który należy nałożyć na przygotowaną wcześniej rybę i gotowe.
Niektórzy układają z tego stosik, tzn ryba- bigos -ryba - bigos i tak do
wyczerpania, ale nakładanie tego jest potem dosyć kłopotliwe
pozdrawiam Psorka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-18 08:58:33
Temat: Re: kotki8przepis super, ale do panierki zamiast bułki dałabym mąkę, bo bułka po
namoczeniu w sosie jest wyczuwalna i dosyć niesmaczna, mąka zaś w połączeniu
daje odpowiednią konsystencję sosu
pozdrawiam ewa k
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |