| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-12 07:23:57
Temat: krakersyUpieklam wczoraj calkiem niezle krakersy, dziele sie wiec z Wami przepisem:
5 dag margaryny
25 dag maki (ja dalam ok. 1/5 maki zytniej)
lyzeczka cukru
lyzeczka soli
plaska lyzeczka proszku
100 ml mleka (dalam maslanke bo mleka)
1 jajko
Zagniatamy ciasto, wykrawamy szklanka kola i ukaldamy na posmarowanej i
wysypanej sezamem blasze. Ciastka marujemy woda i posypujemy makiem - w ten
sposob mamy krakersy z jednej strony z sezamem a z drugiej z makiem. Musze
powiedziec ze mak przykleil sie znacznie lepiej niz sezam.
Pieczemy ok 15 min 180 stopni.
Pycha byly taakie jeszcze cieple i z chrupiaca "skorka". Teraz juz tak nie
chrupia ale tez sa smaczne. Z podanych proporcji wyszla jedna blacha.
Smacznego
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |