Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia krakersy

Grupy

Szukaj w grupach

 

krakersy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-12 07:23:57

Temat: krakersy
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Upieklam wczoraj calkiem niezle krakersy, dziele sie wiec z Wami przepisem:

5 dag margaryny
25 dag maki (ja dalam ok. 1/5 maki zytniej)
lyzeczka cukru
lyzeczka soli
plaska lyzeczka proszku
100 ml mleka (dalam maslanke bo mleka)
1 jajko
Zagniatamy ciasto, wykrawamy szklanka kola i ukaldamy na posmarowanej i
wysypanej sezamem blasze. Ciastka marujemy woda i posypujemy makiem - w ten
sposob mamy krakersy z jednej strony z sezamem a z drugiej z makiem. Musze
powiedziec ze mak przykleil sie znacznie lepiej niz sezam.
Pieczemy ok 15 min 180 stopni.
Pycha byly taakie jeszcze cieple i z chrupiaca "skorka". Teraz juz tak nie
chrupia ale tez sa smaczne. Z podanych proporcji wyszla jedna blacha.
Smacznego
Asia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mikrofala Whirlpoola - funkcje ??
RE: Maka kukurydziana
Cos dla milosnikow agrestu
smaczny zakalec wiśniowy
Gazety itp

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »