Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia krem czosnkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

krem czosnkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-19 08:13:42

Temat: Re: Cukinia (Re: krem czosnkowy)
Od: "Idol" <n...@w...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Camille napisał(a) w wiadomości: ...
>
>Użytkownik Krzysztof Koterba <k...@r...pl> w wiadomości do grup
>dyskusyjnych napisał:3...@r...pl...
>> Czy ktos zna jeszcze jakies przepisy na
>> zagospodarowanie tych cukinii?
>> Mam nowa kuchnie wiec chetnie zastapie w niej zone :-)
Możesz pokroić cukinie w łódki, przykryć nadzieniem warzywno-mięsnym
(zależnym od twojej fantazji), posypać żółtym serem i zapiec.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-19 08:31:05

Temat: Re: Cukinia (Re: krem czosnkowy)
Od: iziak <i...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Niedawno robiłam jarzynkę z cukinii: obierasz, kroisz w plastry (+- 1 cm
> grubości), smarujesz oliwą i posypujesz, czym lubisz (ja lubię tymianek i
> szałwię). Kładziesz na blachę i wsuwasz do piekarnika (jakieś 10 minut w 180
> stopniach powinno wystarczyć). Do tego sos: jogurt + przeciśnięty przez
> prasę czosnek + przyprawy do smaku. Możesz podawać do mięsa albo jeść jako
> samodzielne danie (w tym drugim przypadku jest dobre z pieczywem
> pełnoziarnistym).
>
> Camille

Ja podobnie robie kotlety z cukinii. Cukinie pokroic w plasterki
(grubosc ok. 1 cm), obtoczyc w zoltku, pozniej w bulce tartej i na
patelnie. Zarumienic na oleju. Gotowe, jak sa miekkie (mozna sprawdzic
wbijajac widelec). Po zdjeciu z patelni odsaczam na reczniku papierowym
z nadmiaru tluszczu. To takie letnie schabowe :-)). Ale naprawde
smaczne. Polecam goraco.
Pozdrawiam,
Iza

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-19 20:41:53

Temat: Odp: Cukinia (Re: krem czosnkowy)
Od: "Camille" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik iziak <i...@p...wp.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...wp.pl...
>
> z nadmiaru tluszczu. To takie letnie schabowe :-)). Ale naprawde
> smaczne. Polecam goraco.

To mi przypomniało jeszcze jeden sposób na cukinię: zetrzeć warzywo na
najgrubszych oczkach tarki, dodać jajko i tyle mąki, żeby wyszło ciasto
spadające z łyżki kawałkami. Przyprawy jakie kto lubi. Smażyć małe placki na
gorącym oleju.

> Pozdrawiam,

I ja też.

Camille



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-25 10:49:32

Temat: Re: Cukinia (Re: krem czosnkowy)
Od: p...@p...onet.pl (Anna Pajak) szukaj wiadomości tego autora

From: "Krzysztof Koterba" <k...@r...pl>
. Czy ktos zna jeszcze jakies przepisy na
> zagospodarowanie tych cukinii?

A i owszem: proponuje bigos z cukinii:
Wszystko pokrojone w kosteczkę:
cukinia, kiełbasa, papryka, pomidory, cebula
do smaku: sól, pieprz, papryka ostra.

Kiełbaskę podsmażyć z cebulką, dodać paprykę, cukinię, pomidory (wcześniej
sparzone i obrane ze skórki), dolać odrobinę wody i dusić pod przykryciem,
aż cukinia zmięknie. Przyprawione sporą ilością ostrej papryki jest pyszne.
Aż zgłodniałam.
Pozdrowienia i smacznego
Anka

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zakwas
ciasto na (pod) pizze
Lodowki ARDO - DZIEKI!!!!
co to jest marmite?
Serwis Makaron i sos do makaronu z zająca... szaraka.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »