| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-05-07 10:49:46
Temat: kto zna dokładniejszy przepis?Są to takie niby pieczone pierożki z ciasta zrobionego z twarogu, mąki i
masła (takie same proporcje chyba). Nadziewa się to czym się chce,
piecze i wcina ze smakiem.
Jadłam kiedyś u koleżanki, dobre było. Niestety nie znam nazwy, ani
dokładnej receptury. Ktoś pomoże?
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-05-07 11:44:25
Temat: Re: kto zna dokładniejszy przepis?Malgosia Kozicka wrote:
> Są to takie niby pieczone pierożki z ciasta zrobionego z twarogu, mąki i
> masła (takie same proporcje chyba).
Za Wielkim Zarciem:
Składniki
# po25dkg maki,margaryny,twarogu.70dag jabłek,cukier puder,cukier waniliowy
Pierozki serowe z jabłkami
Twarog zemlec,make posiekac z margaryna,dodac twarog ,cukier
waniliowy.Wyrobic ciasto.rozwałkowac na ok0,5cm wykrawac krazki włozyc w
srodek kawałek jabłka.zlepic jak pierogi.upiec na złoty kolor-posypac
cukrem pudrem.Pierozki beda smaczniejsze jesli jabłka usmazy sie w syropie
Przepis udostępniony przez agness
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-05-07 17:17:08
Temat: Re: kto zna dokładniejszy przepis?cherokee wrote:
> Składniki
> # po25dkg maki,margaryny,twarogu.70dag jabłek,cukier puder,cukier waniliowy
>
> Pierozki serowe z jabłkami
> Twarog zemlec,make posiekac z margaryna,dodac twarog ,cukier
> waniliowy.Wyrobic ciasto.rozwałkowac na ok0,5cm wykrawac krazki włozyc w
> srodek kawałek jabłka.zlepic jak pierogi.upiec na złoty kolor-posypac
> cukrem pudrem.Pierozki beda smaczniejsze jesli jabłka usmazy sie w syropie
> Przepis udostępniony przez agness
dzięki, jutro się zrobi :)
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-05-07 19:25:38
Temat: Re: kto zna dokładniejszy przepis?
.zlepic jak pierogi.upiec na złoty kolor-
upiec w piekarniku (jaka temp -ile czasu? )
>>.Pierozki beda smaczniejsze jesli jabłka usmazy sie w syropie
Smażyć na czym ? Na oleju? Z syropem :-( ????
Pytania jak najbardziej poważne, bo przepis wydaje się być sensowny. Ale
piec nie-biszkoptowe bez proszku/sody w piekarniku lub smażyć (?) w
syropie - przekracza moje zdolności pojmowania.
pozdrawiam serdecznie z podkarpackiej strefy zagrożenia wirurem świńskiej
grypy ;-)
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-05-08 08:40:08
Temat: Re: kto zna dokładniejszy przepis?D wrote:
> Smażyć na czym ? Na oleju? Z syropem :-( ????
W syropie. Zrobic w garnku syrop i wrzucic jablka:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-05-08 16:15:49
Temat: Re: kto zna dokładniejszy przepis?>> Smażyć na czym ? Na oleju? Z syropem :-( ????
>
> W syropie. Zrobic w garnku syrop i wrzucic jablka:)
>
> pozdr
>
Oj, ja nie doczytałam dokładnie, przepraszam :-).
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |