| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-08 10:59:48
Temat: kurki z miesem ???kolezanka chce zrobic kurki, ale musza byc z miesem i w jakims ciezkim
sosie, gdyz takie wlasnie potrawy preferuja ludzie, ktorych ma ugoscic
poradzcie cos
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-08 11:34:50
Temat: Re: kurki z miesem ???
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F0AA425.61E7816F@rzeczpospolita.pl...
> kolezanka chce zrobic kurki, ale musza byc z miesem i w jakims ciezkim
> sosie, gdyz takie wlasnie potrawy preferuja ludzie, ktorych ma ugoscic
> poradzcie cos
>
kurcze, ale mi slinka leci
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 12:03:50
Temat: Re: kurki z miesem ???Jadłam kiedyś u mojej nauczycielki pieczeń z łosia z sosem pieczeniowym
i do tego były podane smażone kurki (ba! kurzyska, bo małe to one nie
były:-))
Myślę, że do każdego pieczystego (z dziczyzny czy hodowlanego) pasują
smażone na masle kurki.
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 14:36:25
Temat: Re: kurki z miesem ???mozna upiec chuda poledwice i podac z sosem kurkowym
Pycha!!!
pozdrawiam
--
Wytnij : no_spam z adresu
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F0AA425.61E7816F@rzeczpospolita.pl...
> kolezanka chce zrobic kurki, ale musza byc z miesem i w jakims ciezkim
> sosie, gdyz takie wlasnie potrawy preferuja ludzie, ktorych ma ugoscic
> poradzcie cos
>
> wiku
> --
>
> http://www.breakbeat.pl/
> MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 14:50:31
Temat: Re: kurki z miesem ???
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F0AA425.61E7816F@rzeczpospolita.pl...
> kolezanka chce zrobic kurki, ale musza byc z miesem i w jakims ciezkim
> sosie, gdyz takie wlasnie potrawy preferuja ludzie, ktorych ma ugoscic
> poradzcie cos
polecam żeberka w sosie z kurek
żeberka należy obsmażyć, naciąć skórkę przy kości, a następnie wstawić do
pieczenia razem z cebulką i marchewką.
Kurki obsmażyć na maśle. Po upieczeniu wyjąć żeberka, do pozostałego sosu
dodać kurki, doprawić sproszkowanymi suszonymi grzybami, ew. zagęścić przez
odparowanie, lub dodanie mąki. Można dodać trochę wina dla uzyskania odp.
aromatu.
(przepis własny, więc jest duża szansa, że jakiś prawdziwy szef kuchni
przewraca się teraz w grobie).
Pozdrawiam
Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |